SJAJAN NAPADAČ Odigrao je sezonu za pamćenje, čeka ga transfer iz snova, a sada je stigao i među Vatrene: ‘Ostvario mi se san‘

17.05.2022. 10:55:00

‘Odlazim na kraći odmor, ali nema mirovanja, svakodnevno ću trenirati, kako bih na okupljanje došao spreman‘
 
  

Sezona snova je iza Petra Muse, 24-godišnjeg napadača praške Slavije na posudbi u Boavisti. Pred potpisom je za Benficu, a u nedjelju navečer dobio je i najdraži poziv...

- Nazvali su me iz Hrvatskog nogometnog saveza i rekli mi da sam na popisu izbornika Zlatka Dalića za dolazeće reprezentativne akcije. Presretan sam, to je ostvarenje dječačkih snova i jedva čekam okupljanje - javio nam se Musa iz Praga, u Češkoj će provesti nekoliko dana prije dolaska u Zagreb.

Musa je, podsjetimo, za mladu reprezentaciju Hrvatske odigrao 11 utakmica i postigao je četiri pogotka, klasični je napadač, baš onaj tip igrača koji Hrvatskoj nedostaje...

- Odlazim na kraći odmor, ali nema mirovanja, svakodnevno ću trenirati, kako bih na reprezentativno okupljanje došao spreman. Želim se izborniku pokazati u najboljem svjetlu, prepun sam samopouzdanja, vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Uglavnom, dat ću apsolutno sve od sebe kako bih izborio mjesto u momčadi.

image
 PEDRO FIUZA Nurphoto Via Afp

Musa je ove sezone za Boavistu odigrao 27 utakmica, postigao je 11 pogodaka i imao je tri asistencije. I prije nekoliko mjeseci pojavio se na Benficinu "radaru", taj je transfer praktički dogovoren, za nekoliko bi dana hrvatski napadač trebao potpisati petogodišnji ugovor...

- Iako su portugalski mediji objavili da je sve gotovo, ne smijem ništa govoriti o toj temi, sve dok Benfica službeno ne objavi da je transfer realiziran.

A jeste li prošloga ljeta mogli i sanjati da će vam ova sezona donijeti toliko sreće i radosti?

- Iskreno, uvijek sam optimističan i ispred sebe postavljam ciljeve koje želim ispuniti. Samouvjeren sam, nikad ne odustajem, ali doista nisam mogao ni maštati da ću na kraju sezone biti pozvan u A selekciju svoje zemlje, kao i da sam pred potpisom ugovora s jednim od najvećih europskih klubova! Ovo mi je svakako najbolja sezona u karijeri, isplatio se uloženi trud i sve mi je ovo poticaj za još veći rad, postavit ću ispred sebe još više ciljeve – kaže Musa.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Predrag Jurišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.