Sjajna Petra Maričnko donijela prvi bod Hrvatskoj u okršaju protiv Srbije

16.04.2022. 12:52:00

Hrvatske tenisačice povele su s 1-0 protiv Srbije u ključnom susretu dodatnog razigravanja na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa koji se održava u turskoj Antalyji.

Petra Marčinko, 16-godišnja hrvatska tenisačica i najbolja svjetska juniorka, pobijedila je sa 6:1, 2:6, 6:0 godinu dana stariju Lolu Radivojević, inače 60. juniorku na svijetu.

Iako je Marčinko morala igrati tri seta nije bilo velike drame na putu do slavlja, jer je Marčinko potpuno dominirala tijekom prvog i trećeg seta. Rupa u igri dogodila joj se u drugoj dionici koju je lako osvojila srpska tenisačica.

Hrvatske tenisačice moraju osvojiti još jedan bod čime bi se plasirale u play-off Billie Jean King Cupa, koji će se održati tijekom studenoga ove godine, a za plasman u Svjetsku skupinu 2023. godine.

Ranije su play-off izborile Mađarska i Slovenija, pobjednici skupina u Antalyji, dok hrvatske i srpske tenisačice kao drugoplasirane ekipe u skupinama razigravaju za još jedno mjesto koju nudi prolaz.

Billie Jean King Cup, razigravanje:

Hrvatska - Srbija 1-0

  • Petra Marčinko (Hrv) - Lola Radivojević (Srb) 6:1, 2:6, 6:0

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.