Sjećanje na Heroja Domovinskog rata DAMIR /IVAN/ LAJK 07.03.1967. - 28.10.1991.

28.10.2021. 16:00:00

 
Sjećanje na Heroja Domovinskog rata DAMIR /IVAN/ LAJK 07.03.1967. - 28.10.1991.
Damir Lajk Heroj Domovinskog rata rođ. 07.03.1967. godine u Osijeku. Damir Lajk je među prvim kao hrvatski branitelj pristupio ZNG-u u Antunovcu. Osnovnu školu završio je u Antunovcu i kao vrlo mlad počeo raditi na farmi Orlovnjak i kasnije do Domovinskog rata u Saponiji. Na dan njegove pogibje 28.10.1991. bio je jedan od jačih napada na obranbenu crtu obrane Antunovca poginuo je od udara tenkovske granate koja je pogodila tik pored njega u obiteljsku kuću u ulici Republike. Damir Lajk odrastao je u obitelji na Orlovnjaka da bi 1975. godine sagradili kuću i preselili u Antunovac zajedno sa ocom Ivanom / koji je umro od infrakta na isti dan i vrijeme kao i Damir samo 1985-te godine/ i majkom Marijom, bratom Miroslavom i Ivanom, sestrama Mirjanom i Katicom. Okružen toplom obiteljskom ljubavi i pažnjom, odmalena je prihvaćao obiteljske i kršćanske vrijednosti i bio omiljen među vršnjacima. Oženio se je 1989. godine sa suprugom Danicom i ubrzo dobio kćerke Danijelu i Sanelu koje danas žive i rade u Njemačkoj. Vođen idealima slobode, taj hrabri mladić Damir među prvima je stao u obranu naše Domovine te svima nama omogućio mir i slobodu koju danas mi uživamo. Zato se danas prisjećamo našeg Heroja, zbog njegovih kćeri, roditelja, braće, sestara i ostale rodbine ali i zbog svih nas koji danas uživamo u blagodatima koje nam je on i drugi heroji ostavili, sahranjen je na mjesnom groblju u Antunovcu.
Neka mu je vječna hvala i slava.
Laka mu hrvatska zemlja koju je nesebično volio.

Izvor: UHBAI/Foto:Facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.