Škola za medicinske sestre Mlinarska postala dio projekta: "Ambasadori Domovinskog rata" - Kroz zajedništvo i znanje – prema očuvanju povijesti

28.10.2024. 12:32:00

U školskom okruženju, među mladima koji tek upoznaju povijest i vrijednosti naše domovine, Škola za medicinske sestre Mlinarska postala je ponosan član projekta: "Ambasadori Domovinskog rata".

Projekt, organiziran u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara/tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata, usmjeren je na očuvanje istine o Domovinskom ratu, promicanje temeljnih vrijednosti domoljublja i razvijanje poštovanja prema braniteljima koji su se hrabro borili za neovisnost Republike Hrvatske.

Kroz projekt „Ambasadori Domovinskog rata“ učenici medicinske škole dobiti će priliku posjetiti značajna mjesta i ustanove vezane uz Domovinski rat. Jedna od planiranih aktivnosti uključuje posjet konferenciji “Domovinski rat temelj budućnosti- Gospić 2024.“. Takve aktivnosti usmjerene su na *razvijanje svijesti o važnosti žrtava i zajedništva u najtežim trenucima naše povijesti. Sudjelovanje škole u projektu pruža jedinstvenu priliku učenicima da se susretnu s braniteljima, izravnim sudionicima Domovinskog rata, koji će kroz razgovore i svjedočanstva podijeliti svoja iskustva i osobna viđenja tih turbulentnih godina. Cilj je projekta potaknuti učenike da prepoznaju kako njihova sadašnjost počiva na žrtvama i nesebičnom zalaganju generacija koje su prije njih obranile našu domovinu.

Škola za medicinske sestre Mlinarska kroz projekt „Ambasadori Domovinskog rata“ posebnu pozornost posvećuje ulozi medicinskog osoblja tijekom ratnih godina, kada su mnogi liječnici i medicinske sestre riskirali svoje živote kako bi pružili pomoć ranjenicima i civilima. Sjećanja na njihovu hrabrost i profesionalnost oblikuju razumijevanje naših učenika o etičkim i profesionalnim izazovima u kriznim situacijama.

Kao "Ambasadori Domovinskog rata", učenici i nastavnici Škole za medicinske sestre Mlinarska pridružuju se mreži škola koje imaju privilegiju i odgovornost prenositi sjećanje na Domovinski rat.

Ova uloga prepoznaje važnost povezivanja mladih s povijesnim korijenima i osvještavanja o tome kako u svakoj generaciji počiva snaga zajedništva koja gradi budućnost Hrvatske.  

Mentori Ambasadori Domovinskog rata:

SANDA FRANKOVIĆ bacc.med.techn., prof. Sociologije

KRISTINA TRANDLER BARIŠIĆ univ.mag.med.techn.

VERONIKA PUDMEJ EŠEGOVIĆ univ.mag.med.techn.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.