Škorin projekt i Suverenisti vraćaju povjerenje i optimizam

16.03.2020. 18:32:00

Uvjeren sam da će projekt Miroslava Škore i projekt udružene desnice Suverenisti dobrano uzdrmati dvostranačje i/ili političku oligarhiju hrvatskoga političkog prostora. Sintagmom „vratimo Hrvatsku narodu!“ iz predsjedničkih izbora može polučiti sjajne rezultate i na parlamentarnim izborima.

Dominantno lijevi mediji su poručili kako je Milanović dobio sve urbane sredine, zanemarujući kako je Miroslav Škoro, uz pomoć rastuće platfome Suverenista, pomeo svoje konkurente na predsjedničkim izborima u brojnim gradovima, od Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Vukovara, Virovitice, Vinkovaca, Đakova, Našica do Valpova. Dakle, val promjena je krenuo iz Slavonije i proširit će se Hrvatskom sa snagom patriotizma i tezom STOP EUPOLTRONIMA! Udruženi projekt Suverenista i Škorine platforme nova je rehabilitacija domoljubne Hrvatske demografski devastirane Hrvatske, a osobito Slavonije i Baranje, kao što je (to) bilo 1990. kada je većina osnivača HDZ-a bila iz slavonskih županija.

Sretan sam što sam doselio u Slavoniju 2012. godine, iz koje ponovno kreće nova Hrvatska! Iako iza Škore ne stoji Škoroorganizirana partijska infrastruktura, na parlamentarnim mu izborima dajem velike šanse i smatram kako bez njega neće biti formirana nova Hrvatska vlada! Neka slijedi Orbanovu neEUpoltronsku politiku!

Na strani dr. sc Miroslava Škore je njegova poslovna uspješnost, popularnost na glazbenoj sceni, inteligencija, duhovitost i neosporna karizma. Uz političku pomoć Suverenista, moguće i drugih stranaka i prepoznatljivih stručnjaka "treći put" po prvi puta će napraviti radikale promjene na bolje! Škorin projekt je alternativa koruptivnim političarima i odnarođenim političkim „elitama“. Nemojmo zaboraviti da su nekada velike stranke HSLS, HSP, HNS, HSS… postale "malenima" jer su dopustile da ih "progutaju" SDP i HDZ. Siguran sam da gosp. Škoro to neće dopustiti! I to jedan od razloga zašto vjerujem u uspjeh ovog „trećeg puta“ na parlamentarnim izborima. Floskula kako je desnica netolerantna, a ljevica demokratski orijentirana, vrlo je opasna teza „analitičara“, a odapeta od navijača lijeve opcije.

Škoro je ekonomski samostalan, poslovan čovjek i ima svoju osobnost. Nije autoritarac, kao što su bili svi premijeri u Hrvatskoj, od osamostaljenja do danas! Građanima je dosta demagoških floskula dviju opcija koji su dovele Hrvatsku u stanje jedne od najkorumpiranijih država u Europi. Siguran sam da će ujedinjena desna opcija dokinuti duopol dvije dominantne političke opcije - SDP-a i HDZ-a. Svojevremeno sam novinaru portala Net.hr izjavio kako su Slavonci prepoznali europoltrone iz najvećih hrvatskih stranaka i podržali stranački i politički nezagađenog kandidata, iskrenog domoljuba koji nije ničiji politički izdanak. Miroslav Škoro se može oduprijeti podmetanjima i medijskim pritiscima i neovisno voditi odgovornu politiku. Sugeriram mu da se drži kolege dr. sc. Željka Požege, Ruže Tomašić, dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, Marijana Pavličeka, dr. sc. Igora Josipovića…, a odmakne od političkih lisaca koji ga svojataju.

Škoro kao samostalan i neovisan kandidat, uz podršku ujedinjene desnice Suverenista, ima veće izglede za uspjeh HDZ SDPnego istrošene političke stranke s istim licima i koji samo stvaraju podjele i siju nesnošljivost. Svi raniji premijeri i vlade bili su marionete EU - birokrata. Plenković, Kovač i slični likovi u HDZ-u su maskota desnice i EUpoltroni!Svi dosadašnji hrvatski premijeri bili su loši gospodari u Domovini i dobre sluge EU- birokrata. S druge strane jedan Bernardić je otjerao nebrojne kolege, a kani biti premijer. Kakva narcisoidnost i ambicije bez pokrića!

Otklon od autoritarnosti u Hrvatskoj započeo je sredinom devedesetih. U svojoj kolumni za Zadarski list 12. listopada 1995. i razgovoru s novinarom Slobodne Dalmacije 3. studenoga iste godine predvidio sam da će centralističko vladanje bilo koje stranke s autokratskim rukovođenjem pro futuro dovesti do njezina sloma, a njezine lidere odvesti u ropotarnicu (političke) povijesti. To se kasnije dogodilo (autoritarnim premijerima) i/ili gubljenjem vlasti od strane HDZ-a i SDP-a! Psihoterapeuti koji su radili s takvim autoritarno-narcisoidnim tipovima analizirali su njihove karakterne osobine: uvjereni su da sve znaju, dijele savjete, od drugih ih ne žele čuti, netolerantni su, traže pokornost, u onima koji se odupiru vide opasnost, stvaraju napete odnose u komunikaciji, ako nemaju apsolutnu kontrolu nad drugima misle da onda kontrole uopće nema.

Autoritarne osobe sklone su cinizmu i/ili podcjenjivanju drugih, druge gledaju u stereotipima, dijele ljude na "odane" i "neprijatelje", žude za moći i preziru kritičare. Intrigantna je činjenica da su osim Tuđmana i svi naši predsjednici bili Franjopoltroni. Takvim tipovima dao je sjajno upozorenje jedan od najomiljenijih kardinala u Hrvatskoj Franjo Kuharić: "Vladajte principijelno, držite se načela u odnosu prema moćnima, ali pred nikim ne klečite!" Slično je svojevremeno konstatirala novinarka Mladenka Šarić: "U Hrvatskoj političari govore o javnom dobru samo kad se bore za pobjedu na izborima. Kad pobijede, uslijedi podjela plijena… Sele se na prestižne lokacije, voze u luksuznim limuzinama i uživaju u raskoši. Papa Franjo osuđuje crkveni narcizam i time daje naputak crkvenom svijetu kako valja postupati i živjeti, ali političari nemaju snagu osuditi vlastito sebeljublje niti dokinuti vlastitu samoživost. Pozivaju se na narod, a okrenuti su sebi".

Uz pomoć ujedinjene suverenističe desnice, Miroslav Škoro ima sve potencijale lidera kakvog Hrvatska zaslužuje. Treći tip (u odnosu na dogmate, populiste ili autoritarne tipove) političara je upravo Škoro! Evo dodatnih razloga… Nije beskičmenjak, ima hrabrost, nacionalni ponos, smatra da osim važnosti političkog i stručnog izbora važan je i moralni izbor. Takvi ljudi stavljaju opće interese iznad osobnih. Poželjan lider jest onaj koji zna prepoznati problem, a potom definirati put njegova rješenja. To je osoba koja odabire tim kritičnih i kreativnih suradnika. Otvoren je za suradnju i kritike (s prijedlozima): što bi trebao prestati raditi, što nastaviti i s kojim projektima započeti kao najvažnijima.

Mišljenje javnosti prihvaća kao korigiranje vlastitih iskaza, projekata ili postupaka. Vidi izazov u rješavanju problema. Ne zaboravlja prijatelje kada je na vlasti. Dok je na poziciji, ne traži prijatelje. Zna dok je na vlasti da će mu se nuditi gomila lažnih prijatelja i da će imati obilje neistomišljenika. Ove će druge respektirati i nikomu se neće osvećivati. Kao lider s vizijom i strategijom, postaje neprijatelj demagozima i poltronima. Vjerujem da je Hrvatska konačno zrela za taj treći put dokidanja dvostranačja i/ili loših gospodara u Kući a dobrih slugu pred EU birokratima. Sa Škorinim projektom nulte stope na korupciju, smatram da se može vratiti povjerenje u institucije, s pitanjima nestalih u ratu, demografije i obrazovanja koja trebaju konačno biti u vrhu prioriteta države!

prof. dr. sc. Zlatko Miliša/hkv.hr

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: prof. dr. sc. Zlatko Miliša/hkv.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.