ŠKORO najavio osnivačku skupštinu: “Dobrodošli ste svi koji želite sudjelovati u promjenama koje će zaustaviti 20 godina lutanja”

13.02.2020. 15:47:00

Miroslav Škoro objavio je na facebooku priopćenje koje prenosimo u cijelosti. U njemu se osvrće na to zašto ne sudjeluje u trenutnim “političkim igrokazima” vezanim uz koaliranja, unutarstranačke izbore, obračune ljevice i desnice. Škoro poručuje:

“Politika je, kako je ja vidim i shvaćam, briga za javno dobro, umijeće upravljanja, odgovornost, poštenje i spremnost na žrtvu i odricanje. Moglo bi se tu dodati puno toga, ali jedno je sigurno, politika nije ono što se događa u našoj zemlji. Nebriga, neznanje, lopovluk i korupcija, trgovina, podmetanje i bezobraština začinjena lažima.

Od mene, u zadnjih mjesec i nešto dana, nervozni takozvani “profesionalni političari”, mediji i stručnjaci političke misli u Hrvata traže očitovanje i akciju. Predviđaju moje poteze, optužuju me i osuđuju i jako ih smeta što ne sudjelujem u njihovim dnevnopolitičkim igrokazima. Voljeli bi da komentiram poteze političke klike koja se valja u kaljuži vlastitih promašaja i interesa. Po jednima sam zakasnio, po drugima sam već propao, a po trećima nemam nikakve budućnosti. Ukratko, žele da zbrzam, pogriješim i kao i sve trećeputaške opcije do sada, propadnem prije nego li sam i krenuo. To neće tako ići. Predviđali su štošta. Da vas podsjetim – jedva 18 posto dan prije izbora pa je ipak bilo 24,5 posto. Tko žuri – vrat lomi, kaže naš narod.

Mi živimo u političkom vremenu i prostoru koji je reguliran postojećim odnosima i zakonima. Većina tih zakonskih rješenja je loša i promijenit ćemo ih, ali su trenutno na snazi i ja ih se držim. Da bih se pojavio na sljedećim parlamentarnim izborima, valja, sukladno tim zakonima, poduzeti niz radnji i upravo to činim. Treba osmisliti program, okupiti ljude i osigurati sredstva za djelovanje te buduće političke organizacije koju najradije ne bih imao, ali zakon kaže da moram. Dakle, kao odgovorna osoba, pripremam sve za nastavak političke borbe u kojoj ćemo vratiti državu narodu.

Stoga vam želim poručiti sljedeće:

– s partnerima koji su me podržali u utrci za Pantovčak intenzivno razgovaram o nastavku suradnje i u tim se razgovorima vodim isključivo idejama za koje smatram da mogu osigurati boljitak života hrvatskog naroda u domovini i izvan nje. Sugovornici iz Mosta, Hrvatskih suverenista (Hrast, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku), Zelene liste, kao i ostali partneri s kojima sam razgovarao predstavili su mi pojedinačno svoje prijedloge. Susreti se nastavljaju i očekujem da ćemo u što skorijem razdoblju postići konačan dogovor, koji će biti u najboljem interesu Hrvatske;

– izrada programa i potrebnih akata za osnivanje pokreta koji će okupljati sve nas koji želimo drugačije odnose u domovini je pri kraju i osnivačka skupština će se održati do kraja veljače;

– dobrodošli ste svi vi koji imate želju sudjelovati u promjenama koje će zaustaviti dvadeset godina lutanja, nedjelotvornosti i zapostavljanja hrvatskih interesa.

Imajte strpljenja i vjere jer ćemo uskoro mi definirati i ostvarivati javne politike koje doprinose općem dobru svih hrvatskih građana, a ne pojedinaca i članova stranačkih oligarhija.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.