ŠKORO PORUĆIO: 'Penava i ja nismo prijatelji, nije me nazvao nijednom u zadnja dva mjeseca'

10.10.2021. 20:28:00

Miroslav Škoro gostovao je večeras u RTL-u Danas. Bivši predsjednik Domovinskog pokreta, a sada član kluba Suverenista i još uvijek aktualni potpredsjednik sabora govorio je o aktualnim temama, svojoj poziciji u budućnosti, Ivanu Penavi...

Ostaje li Škoro i dalje potpredsjednik sabora?

"Ne znam, vidjet će se za desetak dana. To je samo stvar koji će se model primijeniti. Hoće li ići se ići kao što u politici je, malo prava i puno matematike ili će to ići na bazi dogovora više klubova", rekao je za RTL.

Očekuje li da će ostati na toj poziciji?

"Da vam budem iskren, to meni uopće nije bilo važno u ovom trenutku i nije mi ni od prvog trenutka. Nisam se ni borio da bi bio na nekoj privilegiranoj poziciji i ustvari pozicija potpredsjednika sabora je samo protokolarna funkcija."

Zvuči li kao da mu se više ne da?

"Nije istina da mi se više ne da. Jedno je baviti se politikom i obnašati mjesto potpredsjednika sabora, a to znači predsjedati sjednicama s vremena na vrijeme. Ja sam to do sada učinio možda dva, tri puta tako da mi to, ako se dogodi da ne budem dalje, neće nedostajati."

Bivši stranački prijatelj i kolega Ivan Penava službeno je zauzeo mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Je li se čuo s njim?

''Ne, to jedna zanimljiva teza koja se provlači cijelo vrijeme o tome kako smo mi u nekim prijateljskim odnosima i moram iskoristiti ovu priliku da kažem da Penava čovjek kojeg ja poznajem i s kojim sam imao prigodu sresti se par puta. No, međutim, biti prijatelj, ako je po definiciji biti prijatelj oni koji se poznaju u nuždi i nevolji, definitivno nisam bio s gospodinom Penavom.''

Jeste li bili prijatelj s Penavom?

''U zadnjih dva mjeseca, vrlo teških dva mjeseca za moju obitelj i za mene, nije mi ni jednom nazvao''.

Razočarao vas je u tom trenutku i sada više nije vaš prijatelj, upitan je Škoro.

''Gledajte, da bi vas netko mogao razočarati, morate se prije s njim oduševiti. Tako da nije me razočarao''.

Nisu nikada ni bili prijatelji?

Nismo, mislim šta je to sad bitno. Ja sam rođen u Višnjevcu 1962. godine imao nekoliko prijatelja cijeli svoj život, a nekoliko sam stekao u međuvremenu, ali ne bi gospodina Penavu ubrojio u to.''

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: L. F. / Foto: Davor Javorovic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.