Sloboda Rusije: Legija koja cilja na svrgavanje Putina

31.05.2023. 13:07:00

Partizanska legija "Sloboda Rusije" regrutira Ruse za borbu protiv snaga Kremlja s teritorije Ukrajine, prenosi The Times.

Borac legije "Sloboda Rusiji" poznat pod imenom Cezar izjavio je da postoji veliki broj ruskih volontera spremnih pridružiti se njihovim redovima kako bi svrgnuli Vladimira Putina. Ti partizani, koji su napali snage Kremlja s teritorije Ukrajine, ciljaju na Moskvu i nastavit će s napadima na granici dok njihove snage ne postanu dovoljno velike za izvršavanje juriša na glavni grad Rusije, prenosi 24sata.

Cezar je istaknuo da postrojba "Sloboda Rusije" raspolaže snažnim vojnim potencijalom, uključujući minobacače, oklopna vozila, prijenosne protutenkovske sustave i visoko učinkovite bespilotne izviđačke jedinice.

Trenutno postrojba broji veličinu bataljuna, što obično iznosi između 500 i 1000 vojnika, ali planiraju proširenje kako sve više Rusa shvaća mogućnost borbe protiv ruskog diktatora Vladimira Putina i ostvarivanje pobjede.

"Nastavit ćemo naše pohode sve dok ne osvojimo dio ruske teritorije kako bismo pridobili istinske ruske sinove i kćeri, prave domoljube. Kada se to dogodi, brzo ćemo povećati svoju snagu i brojnost, što će okončati kampanju Kremlja", izjavio je Cezar.

Iako je Cezar našalio da je oružje za njihovu jedinicu nabavljeno putem online trgovina poput AliExpressa i eBay-a, kao i ruskim vojnim trgovinama, valja napomenuti da točan izvor njihovog naoružanja nije potvrđen.

- Rusko društvo mora shvatiti da oni koji dižu mač također mogu biti ubijeni mačem. Rusko društvo danas ne poštuje diplomaciju, već samo silu. I pokazali smo im svoju silu - komentirao je Cezar.

Cezar je također istaknuo da su svi članovi njegove jedinice državljani Rusije, ali je priznao da su ranije služili u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

- Mi nismo banda kriminalaca niti privatna vojna tvrtka poput Wagnera. Borimo se u sastavu ukrajinskih oružanih snaga. Naš glavni cilj i zadatak je zaštita Ukrajine i deokupacija njezinih teritorija. Nakon toga idemo osloboditi našu kuću - rekao je.

Dodao je da je napad na rusku teritoriju bio namijenjen podršci planiranoj protuofenzivi Ukrajine. Događaji na ruskom teritoriju djelovali su kao kampanja za novačenje i poticanje Rusa da svrgnu Putina prije nego što započne rat.

- Imamo stalan priljev novaka i on raste. Sve više i više Rusa shvaća da je ovaj rat zločinački i da se mora zaustaviti - komentirao je.

Legija tvrdi da je politički neutralna organizacija bez ideoloških stavova. Njezin jedini cilj je rušenje Putinovog režima.

- Ne kažemo da ćemo sutra biti u Moskvi. To će se dogoditi kada ukrajinske oružane snage oslobode Krim. Putinov politički sustav bit će paraliziran porazom na Krimu. Tada ćemo morati zadati razoran udarac Moskvi. To je ono za što se pripremamo - izjavio je glasnogovornik političkog krila Legije, Aleksej Baranovski.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/YouTube

Izvorni autor: PDN/24sata/Oleksandra Panfilova

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.