SLOVACI DIVLJALI PO HVARU! Istukli iznajmljivača glisera pa krenuli u fizički obračun s policijom, jedva su ih svladali

05.06.2023. 16:01:00

U subotu oko 15:50 u Starom Gradu na Hvaru državljani Slovačke narušavali su javni red i mir, objavila je PU splitsko-dalmatinska dodavši kako je za vrijeme narušavanja fizički napadnut 56-godišnji hrvatski državljanin.

Troje slovačkih državljana su od 56-godišnjaka iznajmili brodicu koji ih je kada sam vidio kako glisiraju ispred obale pozvao da uplove i vrate brodicu.

“Tijekom rasprave vezano o povratu novca za najam brodice, 34 godišnji strani državljanin je udario oštećenog koji je počeo bježati. Osobe su krenule za njim i kada su ga sustigli, napali su i njega i još dvije osobe”, stoji u policijskom izvješću. 

Nakon zaprimljene dojave o događaju, na terenu su izašli policijski službenici. Strani državljani odbijali su svaku suradnju s policijom i nastavili s narušavanjem javnog reda i mira.

Kad su im policajci naredili da prestanu s daljnjim narušavanjem javnog reda i mira, 29-godišnjica državljanin rukama je odgurnuo policijskog službenika koji je pao na pod, nakon čega su policajci nad muškarcima koristili silu.

Udario policajca u prsa

Slovački državljanin je i nakon privođenja u službene prostorije nastavio s pružanjem aktivnog otpora. Tijekom uvođenja u službeno vozilo nogom u prsa je udario policijski službenik, te je dolaskom u službene prostorije nastavio s opiranjem i pružanjem otpora. 

“U službene prostorije dovedeni su i 25-godišnjakinja i 34-godišnjak koji je tijekom dovođenja u službene prostorije vrijeđao policijsku službenicu nazivajući je pogrdnim riječima.

U ovom događaju jedan policijski službenik dobio je lakše tjelesne ozlijede, kao i 29-godišnji strani državljanin koji je odbio ponuditi liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 29-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi i uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, dok su 34-godišnjak i 25-godišnjakinja uz optužni prijedlog odvedeni na Općinski prekršajni sud jer je utvrđeno da su ostvarili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je policija.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.J./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.