SMRT ‘NERETVANSKOG GUSARA’: Ivan je iza sebe ostavio suprugu i troje djece

23.05.2021. 09:35:00

Na današnji dan, 23. svibnja 1992. godine od posljedica ranjavanja preminuo je Ivan Jelinić, jedan od brojnih nepoznatih heroja Domovinskog rata.

Jelinić je, donosi Domovinskirat, rođen 5. rujna 1955. u selu Hardomilje kod Ljubuškog u Hercegovini. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Ljubuškom. Po zanimanju je bio zidar, a prije rata, u koji se uključio u kolovozu 1991. godine, živio je u Metkoviću. Tijekom 1992. on je kao pripadnik 1. bojne 116. brigade HV-a “Neretvanskih gusara” sudjelovao u pripremnim akcijama deblokade Dubrovnika, iz smjera Stolova prema Stocu. U jednom takvom napredovanju teško je ranjen u neprijateljskom minskom polju te je prevezen u Metković gdje je nažalost podlegao ozljedama.

Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom narednika, a za sobom je ostavio suprugu Veru i troje djece – 13- godišnju Kristinu, 9-godišnjeg Dragana i 5-godišnju Sandru. Pokopan je na mjesnom groblju u Gabela Polju u Hercegovini. Ovom prilikom spomenimo se i Eugena Erjauca, Andrije Čurčića te Krešimira i Maria Bebića koji su također kao pripadnici „Neretvanskih gusara“ stradali u ovim akcijama.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Iks portal

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.