Snimka: Nova nesreća na A3! Ograda probila kabinu vozača

02.03.2020. 12:55:00

Vozač kamiona u ponedjeljak oko 10.20 sati probio je ogradu kod Nove Gradiške na autocesti i prešao u suprotni trak. Treće je to probijanje zaštitnih ograda na našim autocestama u zadnja četiri dana

Vozač kamiona turskih registarskih oznaka oko 10:30 sati u ponedjeljak probio je zaštitnu ogradu kod Nove Gradiške na autocesti A3, potvrdili su nam iz policije.

Kamion je vozio iz smjera Zagreba u smjeru Slavonskog Broda. Na sreću, u trenutku kad je probio dvostruku zaštitnu ogradu na autocesti nije bilo nikoga iz suprotnog smjera. Nakon što je probio ogradu i prevrnuo se, sva roba je ispala iz kamiona.

Ograda je, kako se vidi na snimci, zabila u kabinu vozača.

Vozač kamiona je ozlijeđen, još nisu poznate težine ozljeda.

- Micanje kamiona trajat će cijeli dan, prvo moramo svu robu pretovarit da bi mogli prijeći na kamion - rekao nam je radnik firme HERBST d.o.o.

Policija je na terenu, promet ide zaustavnom trakom od Lužana do Nove Gradiške.

24sata uživo na mjestu nesreće:

U zadnja četiri dana triput probijali ogradu 

Prometna nesreća kod Nove Gradiške u ponedjeljak treća je u samo četiri dana.

U subotu je nešto prije ponoći pijani vozač iz BiH prevozio aute na A1 kod Zadra. Autocesta je na tom dijelu bila zatvorena gotovo cijelu noć.

Foto: čitatelj 24sata

- U sudaru je sudjelovalo teretno vozilo koje je prevozilo druge automobile. Neki su ispali na autocestu i završili na suprotnoj strani autoceste. Sve je bilo zatvoreno. Ostaci auta su bili i 100 metara od mjesta sudara. Neki su odlučili voziti unatrag do izlaza da se maknu s autoceste - rekao je čitatelj.

Zadarska policija rekla nam je da nitko nije ozlijeđen.

- Sinoć oko 23.40, između Zadar 1 i Zadar 2, državljanin BiH prevozio je osobna vozila na kamionu i prikolici iz smjera sjevera u smjeru juga. U jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom te je probio zaštitnu ogradu i prešao na drugu stranu autoceste te je u njega udarilo osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka. Četiri auta koje je prevozio su ispala s kamiona. Imao je 0,84 promila alkohola. Nitko nije ozlijeđen, a nastala je velika materijalna šteta. Promet je otvoren u 5.25 u smjeru juga, a u smjeru sjevera tek u jutros nešto prije 10 sati - rekli su nam iz zadarske policije.

Foto: čitatelj 24sata

Krš i lom kod Slavonskog Broda

U subotu su se na autocesti A3 kod Slavonskog Broda sudarili kamion i automobil.

Kamion srbijanskih registracija probio je dvostruku zaštitnu ogradu na autocesti i udario u auto hrvatskih registracija u kojem je bilo dvoje ljudi, koji su teško ozlijeđeni. 

Pravo je čudo kako su ljudi iz automobila ostali živi. 

Policija je objavila detalje nesreće:

- Vozač kamion (27), državljanin Srbije, vozio je južnom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka. Pukla mu guma, izgubio je kontrolu nad kamionom i probio zaštitnu ogradu. Prešao je na suprotnu stranu autoceste gdje je udario u Passat u kojem su bili hrvatski državljani, muškarac (44) koji je vozio i 30-godišnja suvozačica. Teško su ozlijeđeni i zadržani u bolnici, objavila je policija.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata

Izvorni autor: Marko Šnidarić, Franjo Lepan, Katarina Bitići

Autor: