Šola: Sukob civilizacija dolazi u Hrvatsku – primat ćemo migrante dok talibani planiraju sveti rat

31.08.2021. 14:06:00

“Sukob civilizacija dolazi i u Hrvatsku jer je Plenkovićeva vlast već naložila da se, od Rijeke do Osijeka, aktivira državna imovina za prijem izbjeglica”, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomice prenosimo.

“Za ovu analizu veoma je korisna knjiga Brune Ballardinija “ISIS, marketing apokalipse”, koja razlaže odgovornost raznih američkih vlada još od vremena hladnog rata za stvaranje generacija terorista u islamskom svijetu. Tako je i s talibanima, eminentnim proizvodom američke politike iz vremena hladnog rata.

Ballardini podsjeća: S obzirom na utjecaj koji su Rusi u to vrijeme uspjeli postići u Afganistanu, ekipa predsjednika Jimmyja Cartera, na prijedlog CIA-e, krenula je u rušenje afganistanske vlade sklone SSSR-u. Time su isprovocirali Moskvu na akciju, koja potom vrši invaziju na Afganistan, no Rusi su na taj način uvučeni u zamku: uskoro će se naći u krvavom ratu s talibanima koje su naoružali i financirali SAD i Pakistan.” (…)

“Američka vlada zajedno s Pakistanom nije samo vojno podržavala afganistanske talibane da se bore protiv sovjetskih invazora, već je i organizirala plan kako bi među tamošnjim stanovništvom, od djetinje dobi, usadila mržnju prema “komunističkim ateistima” i uvela je u školske programe. U projekt je bio uključen Odjel za afganistanske studije Sveučilišta Nebraska-Omaha. Od 1984. godine nadalje, uloženo je oko 51 milijun dolara u stvaranje udžbenika za afganistansku djecu, koji su tiskani u ogromnim nakladama i poslani zajedno s humanitarnom pomoći putem USAID-a.

Kada je stvar prošla, a Sovjeti doživjeli svoj Vijetnam, američka vlada, kako bi se izbjegao skandal, učinila je sve da ti udžbenici mržnje nestanu. USAID je prestao financirati program 1994., ali su “priručnici” nastavili cirkulirati u različitim verzijama čak i nakon što su talibani preuzeli vlast 1996. UNICEF će na kraju imati zadatak uništiti 500.000 preostalih primjeraka starih udžbenika i zamijeniti ih drugim, neradikalnim vjerskim sadržajima.”
(…)

“Da bi čitatelji imali uvid, evo primjera kako se učila matematika iz tih udžbenika. Tek par zadataka za, mi bismo rekli, djecu početnih razreda:

Prvi zadatak: Postoji 10 ateista. 5 muslimana ubije njih 5. Koliko je ateista ostalo? (Odgovor: preostalo je 5 ateista.) (…)

Četvrti zadatak: Metak putuje brzinom od 800 metara u sekundi. Mudžahedin ima na čelu Rusa na vidiku na 3200 metara. Koliko će sekundi trebati da metak pogodi Rusovo čelo?

Morate priznati, veoma slikovito i jasno postavljeno učenje matematike, samo što su se Amerikanci preračunali, a imenica Rus uskoro je zamijenjena imenicom Amerikanac, Talijan…, nažalost i jedan Hrvat koji je stradao od te “matematike”. (…)

Bilo bi pretjerano tvrditi da su talibani i njima srodne radikalne skupine proizvod američkih “udžbenika” i indoktrinacije, oni su samo papar koji je dao začin na hranu koja već postoji u njihovu shvaćanju religije kojoj je esencija džihad, sveti rat protiv nevjernika, a to smo mi. Uvijek, i u vrijeme hladnog rata, talibani, bez obzira na kojoj su strani bili, ratovali su – za sebe, za islam. Zato je, iako često osporavan, Huntington, nakon završetka hladnog rata, nagovijestio “sukob civilizacija”. On je tu, u našim gradovima. Dolazi i u Hrvatsku jer je Plenkovićeva vlast već naložila da se, od Rijeke do Osijeka, aktivira državna imovina za prijem izbjeglica, puno više, očito, od onih “maksimalno 20”, o kojima je govorio Milanović.” (…)

“Zato, ako nije kasno, vrijeme je za nove “udžbenike”. Za početak, dobro može poslužiti Huntington…”, zaključuje Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala

Izvor: Narod

Izvorni autor: Ivica Šola/Foto: Knjižara Nova, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.