Spektakularni prizori u Splitu: Pogledajte kako je Torcida proslavila rođendan

28.10.2020. 09:55:00

Spektakularnim vatrometom i bakljadom koja je počela točno u ponoć u utorak na večer u Splitu je obilježena 70. godišnjica osnutka navijačkog kluba Hajduka "Torcida." Posebno spektakularni prizori bili su iznad Rive gdje je vatromet obasjavao i kopneni i morski prostor, a odbljesci vatrometa su se zrcalili u moru.

Vatromet i bakljada plamtjeli su i iznad drugih dijelova grada te je Split za vrijeme njegova trajanja izgledao kao da se kupa u svjetlosti.

Navijački klub "Torcida" osnovan je 28. listopada 1950. godine po uzoru na brazilske navijačke skupine, a na inicijativu dalmatinskih studenta u Zagrebu Vjenceslava Žuvele, Ante Ivaniševića, Šime Perkovića, Vlade Mikulića i Ante Dorića.

Uoči proslave 70. rođendana "Torcida" je poručila kako se još jednom želi pokazati kako Split "nema premca u obilježavanju proslava."

"U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire, i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebao, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti," poručili su iz Torcide.

Također, su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg postojanja "utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu."

"U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede," poručila je "Torcida."

Posebno spektakularna je snimka dronom iz zraka koja ostavlja bez daha. Ovo se zaista viđa jednom u 70 godina!

 

VIDEO:

Izvor: tportal.hr/Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Izvorni autor: Bi. S. / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.