Split: Održana misa zadušnica povodom 28. godišnjice osnutka 141. brigade Hrvatske vojske

12.11.2019. 19:45:00

Polaganjem vijenca na braniteljskom groblju na Lovrincu i misom zadušnicom u samostanu sv. Ante na Poljudu u utorak je obilježena 28. godišnjica osnutka 141. brigade Hrvatske vojske (HV) kroz koju je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 10.000 branitelja iz Splita i Kaštela od kojih je 60 poginulo.

Predsjednik Udruge veterana 141. brigade HV-a Stanislav Vladušić je podsjetio kako su branitelji te brigade tijekom Domovinskog rata sudjelovali na bojištima od istočne Slavonije do juga i dubrovačkog područja te u oslobodilačkim akcijama Oluji i Maestralu.

"Nekad se pitamo zašto se trud i žrtve Domovinskog rata olako zaboravljaju", rekao je Vladušić i dodao da ga boli i da mu smeta što se malo zna o 141. brigadi HV-a.

"Smeta mi što se o njoj ne piše u knjigama povijesti. Smeta mi što djeca naših sugrađana ne znaju da je 13. kolovoza 1995. u samo jednom danu poginulo 19 pripadnika te brigade", rekao je Vladušić.

Izvor: ig/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.