Split: Sutra će se održati misa zahvalnica povodom 31. obljetnice odlaska JNA iz Splita

03.01.2023. 18:52:00

Neprijateljska vojska 4. siječnja 1992. izašla je iz Ratne luke Lora, a Hrvatska vojska je tog dana preuzela je ratnu luku Lora u Splitu, koja je danas sjedište Hrvatske ratne mornarice

Svetom misom zahvalnicom koju će u splitskoj katedrali sv. Dujma sutra, 4. siječnja 2023. godine s početkom u 18 sati predvoditi don Ante Mateljan, obilježit će se 31. obljetnica odlaska snaga JNA iz Splita, izvijestio je dalmatinski portal.

Neprijateljska vojska 4. siječnja 1992. izašla je iz Ratne luke Lora, a Hrvatska vojska je tog dana preuzela je ratnu luku Lora u Splitu, koja je danas sjedište Hrvatske ratne mornarice.

Odlukom splitskog Gradskog vijeća iz prosinca 2001. godine, odlazak neprijateljske Jugoslavenske narodne armije iz Splita tradicionalno se obilježava svake godine 4. siječnja misom zahvalnicom u katedrali sv. Dujma.

  •  

Izvor: cronika.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.