SPLIT: U privatnoj kući u Segetu Donjem pronađena droga, 11 pušaka i eksploziv

21.02.2021. 13:39:00

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija je u kući u Segetu Donjem pronašla oružje, streljivo i drogu, a protiv 42-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava, priopćila je u nedjelju Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

Pronađeno je 11 pušaka, od čega tri automatske, jedna poluautomatska, dvije sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške.

Također je pronađeno 10 spremnika za automatske puške, sedam pištolja, pet komada optičkih ciljnika za puške, 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva, 36 komada detonatorskih kapisla, 32 metra sporogorećeg štapina, četiri metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe i 1171 komad različitog vrsta streljiva.

Osim toga, pronađeno je 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge, navodi se u policijskom izvješću.

Uz više komada različitih dijelova za oružje, pronađena je i veća količina domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Izvor: Politika Plus/Foto:politikaplus.com/Ilustracija/policija

Izvorni autor: PolitikaPlus/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.