Splitski ugostitelj zaziva lockdown, za Direkt kaže: ‘Ako mislimo sačuvati sezonu, treba već sada zatvoriti’

01.04.2021. 10:59:00

‘Ne vidim razloga zašto se neka obitelj može kući družiti, a u mojoj konobi se ne mogu’, kaže Davor Grabovac

Radikalnih ideja ima i na drugom kraju Hrvatske. U Splitu.

Neki ugostitelji zazivaju lockdown, mole Stožer da zatvori kafiće, da se virus obuzda, i da se tako spasi sezona, piše RTL.

Otprilike ovako misli gazda konobe koja se zove Otprilike ovako. Iz Splitu se u RTL Direkt javio Davor Grabovac.

“Ako želimo nešto napraviti od sezone, moramo se dovesti u red. Nema razloga da sad ne budemo neko vrijeme zatvoreni, da bi mogli odraditi sezonu. Nikad nisam rekao da bi trebalo zatvoriti kafiće, štekate. Govorim o ugostiteljskim objektima, usluzi hrane. Ako mislimo sačuvati sezonu, treba već sada zatvoriti. Nije ni trebalo otvoriti”, kazao jei dodao:

“Ovo širenje je naglo i evidentno. Ajmo se ća zatvoriti pa ćemo za mjesec dana otvoriti i radit ćemo. 15 dana radimo, 15 dana ne radimo, moram biti prost – piškit ćemo, kakit ćemo…”, govori.

Na pitanje je li ovo i formalno tražio od lokalnog stožera, odgovara:

“Nisam od nikoga tražio, govorim u svoje ime. Imam lipi broj istomišljenika. Smatramo da je ovo takva situacija kakva je. Ima lipi broj objekata koji imaju štekate, a nisu otvorili”, govori.

Grabovac nema terasu. Rijetki ovih dana uopće spominju ugostitelje koji imaju taj problem.

“Mi ne radimo nikako. Zabranjeno nam je raditi što je van pameti. Trebalo je donijeti pravila igre. Ne vidim razloga zašto se neka obitelj može kući družiti, a u mojoj konobi se ne mogu. Nisam usamljen, ima lipi broj mojih kolega koji imaju konobe i slične objekte. Što ja kažem, i oni zastupaju isto mišljenje”, jasno će i kaže da misli da će ova sezona biti lošija nego lani, piše RTL.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Izvorni autor: RTL Direkt/Priznajem.hr

Autor: