Sramotne scene na niželigaškim terenima! Mortus pijani gledatelj staklenom bocom punom piva pogodio redara u glavu

29.03.2022. 15:54:00

Jučer smo vas izvjestili o sramotnim scenama na niželigaškoj utakmici  1. Županijske nogometne lige Koprivničko-križevačke županije igranoj u nedjelju u Molvama između NK Mladost Molve i NK Bratstvo Kunovec, kojom prilikom je došlo do nemilih scena  gdje su se tukli navijači, igrači, letjele limenke, palila pirotehnika...

Da to nije usamljen slučaj huliganskog i vandalskog ponašanja na niželigaškim sportskim terenima pobrinuo se  jedan mortus pijani navijač na nogometnom igralištu u mjestu Gudovac, u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji, koji je uhićen  nakon što je također u nedjelju punom staklenom pivskom bocom pogodio zaštitara u glavu.

Incident se dogodio u nedjelju oko 17.20 sati na nogometnom igralištu u Gudovcu kod Bjelovara gdje se igrala utakmica prve županijske lige između domaćina NK Laste i NK Zdenke.

“Muškarac (53) je na utakmicu došao pod utjecajem alkohola te je u jednom trenutku bacio staklenu bocu piva u natjecateljski prostor, a koju je netom prije kupio. Tom prilikom boca je pogodila 58-godišnjeg redara u glavu.

Zbog zadobivene ozljede prevezen je vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano da je zadobio lakše tjelesne ozljede. 

Gledatelj je priveden u prostrije policije, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,26 promila te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Protiv 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima”, izvijestili su u ponedjeljak iz bjelovarske policije.

Iz    ova dva slučaja divljačkog ponašanja na niželigaškim sportskim terenima može se  zakljućiti da je huligansko ponašanje i te kako prisutno na sportskim terenima, ali isto ostaje ispod radara javnosti obzirom se radi o događajima  lokalnog tipa, te se osobno bojim   da ovo nisu usamljeni slučajevi huliganskoh i vandalskog ponašanja na sportskim  terenima "lijepe naše", nego da je stanje puno ozbiljnije.

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.