Sramotno je da nam takvi povjesničari uče djecu!

22.04.2022. 21:10:00

Sve dok u hrvatskim školama i fakultetima suvremenu hrvatsku i svjetsku povijest budu predavali povjesničari ala Hrvoje Klasić neće i ne može biti dobro, tim prije što taj i takvi idu drumom, a ostali – šumom.

Evo, koliko zna o hrvatskoj povijesti, Klasić je pokazao i u tv emisiji Otvoreno (21.4.2022.). Ponovno je uz ostalo  pričao i o “hrvatskim teroristima“, pa je imenom i prezimenom terorista označio i Zvonka Bušića. Njegova supruga Julienne Bušić  morala je demantirati „državnog“ povjesničara i poručiti mu  da kao i obično iznosi neistine. Naime, Zvonko nije bio zatvoren u SAD-u  zato što su ga proglasili teroristom, niti je američko pravosuđe ikada tražilo da se ga osudi za terorizam -poručila je Julienne Bušić te dodala da je savezni sudac John Bartels 1976. prije izricanje presude rekao: „Bilo bi nepravično i nepošteno kada bih rekao  da su on i njegova suprug, kao i njihovi drugovi, teroristi. Ne smatram ih nikakvim zločincima i teroristima“ – istaknuo je, što se lako može i provjeriti.

Ali Klasiću to ne odgovara, pa on i dalje  tumači povijest kako njemu odgovara.

U toj emisiji častan i ugledan hrvatski general Ivan Tolj čim je dobio riječ odmah je skrenuo pozornost na „pljuvanje i bljuvanje“ ovog jadnog i umišljenog povjesničara, koji je, kako je rekao, iznimno „cijenjen i popularan“ u Srbiji, a to najbolje govori o kakvom je „znanstveniku“ riječ.

Inače, ovaj povjesničar često se zalaže da se ukinu neki hrvatski simboli, dok po njemu crvenu zvijezdu petokraku ne bi trebalo zabraniti, kao ni bilo koje obilježje vezano za komunističko razdoblje, bez obzira, govorio je, što je u bivšoj Jugoslaviji bilo kršenja ljudskih prava, ubojstava, nedemokratskih postupaka…

Za njega je Jugoslavija“ bila „sveta zemlja“, baš kao i zločinačka crvena zvijezda s kojom je ponosno ratni zločinac Veselin Šljivančanin ušetao u vrijeme Domovinskoga rata u okupirani Vukovar.

Često tumači da je u Hrvatskoj bio građanski rat i da nije bilo velikosrpske agresije!?

U mnoštvu teza koje „ne drže vodu“ ova čudna profesorska figura za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, kojeg naziva i „partizanom s dna kace“, kaže da je imao prigode da bi 1943. ili 1945.ustaše okončao po kratkom postupku, dok za Josipa Broza Tita (jednog od najvećih svjetskih zločinaca) ističe da nije bio diktator već autokratski vladar koji je imao moć koju je pak tako primjenjivao da nalikuje diktaturi.

U „slobodnom prijevodu“ to znači da je naredio ubojstva desetine, pa i stotine tisuća svojih protivnika, protivnika crvene zvijezde, ali iako su ta nedjela uspješno obavljena, to nije nalikovalo na ubojstva nevinih ljudi već  je to samo nalikovalo – ubojstvima!?

Inače, za ovu povijesnu minijaturu, u Bleiburgu nisu  postojale nevine žrtve, niti su tamo ubijani Hrvati, nego neprijatelji države!

Gdje je taj učio povijest?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)  

Izvorni autor: PRIPREMIO:Mladen Pavković/PDN/Foto:screenshot/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.