Srbi opet provociraju u BiH, osvanuo šokantan plakat: ‘Podjela za koju se borimo’

05.10.2023. 11:53:00

NOVE NAPETOSTI

Jutros su u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine misteriozno osvanuli plakati koji izražavaju potencijalnu podjelu zemlje između Srbije i Hrvatske, prema starom dogovoru poznatom kao Cvetković-Maček sporazum.

Jedan od plakata, koji je postavljen svega 50 metara od Kapije u Tuzli, nosi jasnu poruku: “Podjela za koju se borimo”, prenosi Dnevno.hr.

Foto: Screenshot/Tuzlapress
Osvanuli i u drugim gradovima

Isto tako, slični plakati su se pojavili i u drugim gradovima, uključujući Bijeljinu i Brčko, podižući dodatne pitanje o mogućem širenju ovih poruka na više mjesta u zemlji. Zanimljivo je to da je na ovim plakatima teritorij države podijeljen na dva dijela.

Policija u svim uključenim gradovima intenzivno radi na istrazi kako bi identificirala osobe odgovorne za postavljanje plakata. Za sada nema službenih informacija o tome tko stoji iza ovih plakata i što bi mogao biti njihov cilj, piše Tuzlapress.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Screenshot/Tuzlapress

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.