"SRPSKI CIVILI": Baba Danica (70) pucala po hrvatskim braniteljima (VIDEO)

06.09.2023. 09:41:00

Danica Obradović iz Divosela kod Gospića te 1993. godine imala je preko sedamdeset godina kada su u njezino selo stigle kamere i zabilježile nevjerojatan trenutak.

Ova starica srpske nacionalnosti bila je odlučna u borbi “protiv ustaša”, pa je tako zatečena na svom položaju sa kućnim papučama na nogama, gornjem dijelu maskirne uniforme i strojnicom “Browning” koji nije ispuštala iz ruku.

Foto: Screenshot
Meta su joj bili hrvatski diverzanti

Oružjem je, kaže, naučila baratati u drugom svjetskom ratu, pa joj je to znanje poslužilo i prilikom obračuna s hrvatskim braniteljima koji su nadirali u selo.

Poginula sa strojnicom u ruci

Suseljanje je, tvrdi, na brzinu naučila baratati sa minobacačima i piškomitraljezima, a ona osobno je bila na položaju s kojeg je na meti imala izviđačke i diverzantske jedinice HV-a.

Danica je nastradala samo dva mjeseca nakon nastanka ovog videa i to tijekom akcije Medački džep ’93., no zanimljivo je da je prije svoje smrti zazivala srpske suborce da joj dođu pomoći u obrani sela:

“Pošaljite kakvu pomoć, ako boga znate! Pozovite dobrovoljce, vojsku, bilo koga! Mi ovdje ne možemo još dugo”, kazala je nedugo prije početka akcije Medački džep ’93.

Baba Danica "ponos" je Srbije. O njoj se danas tamo priča kao o heroini koja se “nije bojala ustaša niti u jednom ratu, a u ratu 90-tih se borila do posljednjeg daha.” Malo čudno, jer svi su se izjašnjavali kao kuhari. Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.