Štedjeli na Bjelici i igračima, na Mamića spiskali 2,5 mil. kuna!

24.06.2020. 19:25:00

Dinamo je pod krinkom štednje otpustio trenera koji ga je odveo do prvog europskog proljeća nakon 49 godina, a istovremeno osuđenom savjetniku uprave koji je u bijegu plaća osiguranje

Zna se da je Dinamo izgubio trenera, i to super uspješnog Nenada Bjelicu da bi uštedio par stotina tisuća kuna na godinu. Zna se i da je tjednima trajalo javno navlačenje s igračima koji su ove sezone više nego ikad svoju plaću zaslužili, sve pod objašnjenjem da cijeli svijet kreše lovu zbog korona virusa.

E, onda je svota koju Dinamo izdvaja svaki mjesec za plaćanje osobnih čuvara Zdravka Mamića, kao što su ekskluzivno objavila 24sata, a potvrdio sam klub iz Maksimira, krajnje zabrijavanjuća za sve koji vole Dinamo.

Naime, ići uštedjeti 100.000, 200.000 ili 500.000 eura na vrhunskom treneru, a onda mu potom još i isplatiti otpremninu u vrijednosti od milijun i pol eura jer na te uvjete nije htio pristati, uistinu je teško objašnjiv potez.

Jednostavnom matematičkom računicom, ako samo Mamićevo osiguranje na mjesec košta između 100.000 i 200.000 kuna, a na to ide mjesečna rata leasinga od 8000 kuna za skupocjeni BMW pa još i popravke i od nedavnog sudara (da, sve to plaća Dinamo, a ne Mamić!), dolazimo do svote od čak najmanje 2,4 milijuna kuna godišnje! Zaokružimo to na 2,5 milijuna kuna zbog BMW-a.

"Zaposlenici kluba u kontinuitetu su žrtve različitih kaznenih djela", opravdali su se iz Maksimirske 128 navodeći pokušaj atentata na savjetnika uprave, napada na bivšeg trenera Marija Cvitanovića, paljenje automobila članu uprave Krešimiru Antoliću i "ostale javnje prijetnje upućene članovima uprave kluba i njegovim čelnicima".

Zaštitare na račun Dinama Z.M. je dobio još prije tri godine i atentata u Hercegovini, a klub ih je nastavio plaćati i nakon presude i bijega. Ljudi koji ga štite dobivaju finu satnicu od 50 do 100 eura...

Uistinu je neobjašnjivo kako se to nema novca za trenera koji nakon 49 godina donese Dinamu proljeće u Europi, a ima za čovjeka koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora jer je oštetio Dinamo za 116 milijuna kuna. Dakle, isti klub koji ga financira?!

Izvor: 24sata.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Nenad Nevešćanin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.