STIGLA IH JE OPTUŽNICA: Policajce koji su pretukli mladića u Mostaru čeka suđenje! Slučaj izazvao velike i žestoke prosvjede

01.10.2021. 22:01:00

Protiv dvojice policajaca koji su proljetos u gradu na Neretvi pretukli mladića Slavena Blaževića, što je tada izazvalo napetosti i prosvjede podignuta je optužnica

Kako su priopćili iz županijskoga Hercegovačko-neretvanskog tužiteljstva, njihovu optužnicu je nakon provedene istrage u petak potvrdio Općinski sud u Mostaru.

Pripadnici interventne policije Jusuf Penava (1996.) iz Čapljine i Armin Vrače (1992.) iz Mostara optuženi su za ‘zlostavljanje u obavljanju službe’. Pri tome su, pojašnjava se u optužnici, nanijeli lakšu tjelesnu ozljedu Slavenu Blaževiću.

Ovaj incident koji se dogodio 10. travnja ove godine u noćnim satima u vrijeme policijskoga sata, uvedenog zbog sprječavanja širenja koronavirusa, zabilježile su nadzorne kamere na ulazu u zgradu u središtu grada.

Policajci Penava i Vrače su, iako mladić nije pružao nikakav otpor, fizički nasrnuli na njega te su ga više puta udarali nogama i rukama u predjelu glave i tijela. Pritom su mu upućivali prijetnje te su ga nakon nasilničkog ponašanja priveli u Policijsku postaju.

Blažević je nakon puštanja iz pritvora potražio liječničku pomoć gdje su mu utvrđene tjelesne ozljede nagnječenja glave, leđa, prsnog koša, istegnuća vratnog mišića te akutna reakcija na stres.

Nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište za izjašnjavanje policajaca o krivnji koje će se održati 13. listopada.

Ovaj je slučaj podigao tenzije budući da su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijega su zarobljenog oca Željka Blaževića ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH u mjestu Trusini kod Konjica.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Screenshot

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.