STIGLA JE POMOĆ Njemački vatrogasci došli u konvoju od čak 23 vozila

08.01.2021. 15:21:00

Na područje Sisačko-moslavačke županije u petak je u organizaciji vatrogasaca njemačke pokrajine Baden-Württemberg stigao jedan od najvećih konvoja humanitarne pomoći u kojem je bilo 23 vozila i  50 vatrogasaca.

Njemački su vatrogasci u Sisak dovezli ukupno 230 tona različite opreme, od vatrogasne opreme, odjeće, higijenskih potrepština, pa sve do građevinskog materijala.

"Sa sakupljanjem pomoći počeli smo već 31. prosinca i već smo dovezli prvi konvoj pomoći. Drugi je konvoj krenuo u četvrtak u 16 sati s 23 vozila i 50 vatrogasaca. Budući da ne želimo biti nikome na teret, došli smo samo da isporučimo opremu, pomoći ćemo kod istovara, pa ćemo već u subotu ujutro nakon doručka krenuti prema Njemačkoj", rekao je voditelj konvoja Gerhard Lai

Na donaciji je zahvalio  zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić, koji je naglasio kako suradnja s njemačkim vatrogascima ima već dugogodišnju tradiciju.

Jedan sličan konvoj već je došao, rekao je, a pomoć njemačkih vatrogasaca nije izostala ni za vrijeme i nakon Domovinskog rata.

I ovaj put će Nijemci u Hrvatskoj ostaviti tri vatrogasna navalna vozila i dva vatrogasna kombija.

Brlečić je posebno naglasio kako je dragocjena pomoć u građevnom materijalu, kojeg trenutačno najviše nedostaje.

Dočeku konvoja bio je nazočan i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, pa je već na ulasku u Sisak sačinjen raspored o podjeli pomoći na cijelom području Sisačko-moslavačke županije. 

Prvi konvoj s 11 vatrogasnih i tri vozila Crvenog križa iz pokrajine Baden-Württemberg na stradalo je područje stigao prije tjedan dana, kada je dovezeno 110 tona pomoći. Tada su Nijemci dovezli uglavnom sanitetski materijal, opremu za bolnice higijenske i prehrambene potrepštine, te vatrogasnu opremu. 

Izvor: ig/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.