STIGLA REAKCIJA MINISTARSTVA NA RUSKU ‘ODMAZDU’: Razmotrit ćemo daljnje korake!

27.05.2022. 18:50:00

EVO ODGOVORA

Nakon što je Moskva danas proglasila pet zaposlenika hrvatskog veleposlanstva u Rusiji nepoželjnim osobama, oglasilo se hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Danas je u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije veleposlaniku RH uručena diplomatska nota kojom je zatraženo napuštanje troje diplomata i dvoje administrativno-tehničkih djelatnika. MVEP naglašava da ova odluka nema legitimnu osnovu budući da je riječ o djelatnicima koji su profesionalno izvršavali svoje dužnosti u okviru Bečke konvencije o diplomatskim i o konzularnim odnosima te budući da je broj djelatnika Veleposlanstva RH trenutno u okvirima pariteta s brojem djelatnika Veleposlanstva RF u Republici Hrvatskoj. Stoga će Hrvatska analizirati ovu odluku ruskih vlasti i razmotriti daljnje korake i postupke. Hrvatska nastavlja zajedno sa svojim partnerima voditi principijelnu politiku u pogledu poštivanja međunarodnog prava i osude ruske agresije, kao i pružanju daljnje pomoći Ukrajini”, stoji u reakciji MVEP-a.

Podsjetimo, rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je objavilo da je pet zaposlenika hrvatskog veleposlanstva u Moskvi proglašeno ‘personama non grata’. Hrvatska je još 11. travnja protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja iz veleposlanstva u Zagrebu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: MVEP

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.