Stiglo objašnjenje zašto Šapini nije priznat udarac u polufinalu: Hrvat je bijesan

11.08.2024. 09:47:00

TEŽAK PORAZ 

Hrvatski taekwondo borac Ivan Šapina poražen je u polufinalu Olimpijskih igara te ga u idućoj borbi očekuje dvoboj za brončanu medalju. 

Šapina je u polufinalu izgubio od Iranca Ariana Salimija rezultatom 2:1 (5:12, 9:8, 9:6). Ključni trenutak borbe dogodio se pet sekundi prije kraja druge runde kad je Iranac Šapinu udario u glavu. 

Preokrenuo je tada Iranac da bi onda s 1.7 sekundi do kraja runde Šapina njega pogodio u glavu. Hrvatski kut odmah je reagirao kartonom, no od toga nije bilo ništa jer je karton odbije. 

'Ubio nas je sudac'

Šapinin trener Dejan Mesarov tada je odustao od prigovora jer mu on ne bi ni bio priznat te bi izgubio karton. Udarac ne bi, naime, bio priznat jer je izveden nakon ilegalne radnje zbog koja je Šapina kažnjen spomenutim bodom za protivnika.

Trener Ivana Šapine nakon kraja borbe nije skrivao nezadovoljstvo. "Htio sam tražiti udarac u glavu zadnje dvije sekunde, što je i napravio, on mu je dao opomenu za držanje. Nisam to mogao tražiti zbog toga što je dao opomenu za držanje. Ubio nas je, ubio nas je sudac zadnje dvije sekunde", rekao je Mesarev. 

"Nikada suce ne spominjem niti se na njih vadim, uvijek tražim greške što smo radili da možemo popraviti, da možemo biti bolji i napredovati, ali ovo je klasična, čista krađa. Nebitno otkud je sudac, od toliko borbi... U svakoj ima takvih situacija barem deset, nisam još vidio na natjecanju da je netko zbog toga skidao bodove."

Naime, udarac mu nije priznat jer se uhvatio za protivnikovo rame i time si, prema mišljenju suca, pomogao u udarcu. Zbog tog hvatanja zaradio je i negativni bod, čime je Iranac pobjegao na 9:7.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: av/Foto: snimka zaslona/youTbe

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.