Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i svima dokazao da je najbolji teškaš u povijesti

16.09.2020. 10:15:00

Stipe Miočić je obranio naslov UFC prvaka nakon što je slavio protiv Daniela Cormiera jednoglasnom sudačkom odlukom

Napokon je održana i treća borba između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Meč koji je čekao cijeli svijet otišao je u korist borca hrvatskih korijena jednoglasnom sudačkom odlukom. Stipe je odradio taktički gotovo savršen meč i potvrdio da je najveći teškaš u povijesti UFC-a.

Suci su jednoglasno presudili u Stipinu korist, a prema dvojici sudaca je dobio četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je Miočić pobjednik u tri runde, a Cormier u dvije. U prva dva meča Miočić je u nekoliko navrata silovito krenuo prema Cormieru, dok je sada bio puno oprezniji.

Udarao je Stipe s distance i nije dozvolio Cormieru da ga sruši što je Amerikanac pokušavao od prve runde. Stipe je ovaj plan razradio sa svojim timom nakon što ga je ulazak u klinč u prvom meču koštao poraza. Ovoga puta Stipe je slavio i po četvrti puta obranio naslov UFC prvaka koji je dva puta osvajao.

Cormieru je, pak, ovo bila posljednja profesionalna borba što je najavio i prije meča bez obzira na ishod. Amerikanac je bio dvostruki UFC prvak u ljeto 2018. godine kada je osvojio pojas teškaša, a već je imao titulu najboljeg u poluteškoj kategoriji.

Snimku borbe možete pogledati na portalu Gol.hr.

Izvor: tportal.hr/Foto: Dalton Hamm / Zuma Press / Profimedia

Izvorni autor: S.K.

Autor: