Stiže nam snijeg, zna se kada i gdje: Ne, neće ga biti samo u gorju…

01.12.2020. 07:30:00

U ponedjeljak i utorak uživamo u stabilnim vremenskim prilikama prije izražene promjene vremena koja će naše krajeve zahvatiti u srijedu

Početak tjedna bit će stabilan uz jačanje anticiklonalnog grebena i zato od srijede kreće nestabilno vrijeme. Posljednji dan studenoga protjecat će u stabilnoj situaciji pa će ujutro ponegdje na kopnu biti magle, zatim barem djelomice sunčano prognozira RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov.

Uz obalu od jutra sunčano i vjetrovito – puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura u kopnenim predjelima ispod nule, na Jadranu od četiri do 10 stupnjeva. Nastavak ponedjeljka će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima biti barem djelomice sunčan.

U Dalmaciji vedro uz buru, sunčano u Slavoniji i Baranji

Vedrina neba donosit će povoljnije biometeorološke prilike. Bit će hladno uz temperaturu ispod pet stupnjeva. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Vjetar slab, a temperatura oko četiri stupnja.

U Dalmaciji će tjedan početi sunčanim vremenom i vedrim nebom. Umjerena i jaka, na udare i olujna bura će prema kraju dana slabjeti. Temperatura između 10 i 14 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno vedro, u gorju djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Temperatura u gorskim predjelima oko jedan, a uz obalu oko 10 stupnjeva.

Tjedna prognoza za more i kopno

U utorak stabilno uz čestu i dugotrajnu maglu te hladno – jutarnja temperatura će biti oko minus četiri, u gorju i niža, a dnevna oko nule. Sredinom tjedna će naše krajeve zahvatiti izražena promjena vremena. U srijedu oblačno s oborinama pri čemu će najviše snijega pasti u Gorskom kotaru i Lici, ali barem tanjeg snježnog pokrivača bit će i u nizinama unutrašnjosti.

U četvrtak će uz dotok malo toplijeg zraka snijeg u Slavoniji i Baranji prelaziti u kišu koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Oborine će tijekom petka prestajati pa će za vikend biti stabilnije, uz južinu i malo manje hladno, prenosi Danas.hr

Na Jadranu će u utorak biti djelomice sunčano uz porast naoblake prema kraju dana i slabiju buru. Od srijede i uz obalu pretežno oblačno s kišom koja će ponegdje biti i obilna, a na jugu je moguća i grmljavina. U srijedu će na sjevernom dijelu jačati bura koja bi mogla donijeti i poneku pahulju snijega. U četvrtak obilne oborine, a zatim će od petka kiše biti manje. Jugo će prema vikendu jačati i donijeti blagi porast temperature.

Danas i sutra uživamo u stabilnim vremenskim prilikama prije izražene promjene vremena koja će naše krajeve zahvatiti u srijedu, najavljuje RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FAH

Izvorni autor: RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.