Stiže treća sezona 'Narcosa': Gledamo je već idućeg vikenda na RTL Crimeu!

30.03.2020. 15:00:00

Treću sezonu „Narcosa“ možete pratiti u subotu i nedjelju od 21 sat na RTL Crimeu, a ukoliko propustite vikend-epizode, uvijek ih možete nadoknaditi od ponedjeljka do petka u reprizi u večernjem terminu

Serija u ovoj sezoni detaljno razvija priču o kartelu, točnije Cali kartelu, nastalom 1977. a koji čine braća Gilbert i Miguel Rodríguez Orejuela te Joséu Santacruzu Londoño, koji su se odvojili od Pabla Escobara i njegovih Medellin suradnika u kasnim 80-ima. DEA nastavlja lov za čelnicima kartela Cali nakon Escobarove smrti 1993, a posao Cali kartela je u porastu, nova se tržišta otvaraju svugdje po svijetu. 

Štoviše, na vrhuncu je Cali kartel imao  kontrolu nad 90% svjetskog tržišta kokaina te je bio izravno odgovoran za rast tržišta kokaina u Europi, kontrolirajući 90% tržišta. Bivša supruga kralja Cali kartela tvrdila je u svojoj knjizi “I don’t want to keep silent any longer”," da je njezin bivši suprug donirao 625.000  dolara za financiranje vladinog  paravojnog tima koji je na kraju ubio Pabla Escobara.

Kada je Gilberto Rodríguez Orejuela, vođa Cali kartela, najavio da će kartel napustiti posao s kokainom te u potpunosti biti usredotočen na legitimne poslovne poteze, članovi kartela su ga gledali u nevjerici, no naposljetku, nagađa se da je kartel 1996. ostvario 7 milijardi dolara samo u SAD-u ulažući u legitimne poslove.

Izvor: RTL.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.