Stiže velika promjena vremena

29.03.2022. 12:48:00

IAKO se na dijelu obale naoblačilo, zbog ciklonalne aktivnosti nad Sredozemljem drugdje je većinom vedro. No, već sutra jačat će jugo, kao uvod u promjenu vremena, prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Od srijede treba računati na kišu, najprije duž Jadrana, a potom i u unutrašnjosti. Oborina će lokalno biti obilnija, na moru je može pratiti i izraženija grmljavinska aktivnost.

Drugi dio tjedna donosi okretanje vjetra na sjeverni smjer, prodor hladnijeg zraka i osjetni pad temperatura.

Do kraja tjedna temperature će ponegdje pasti za više od 10 stupnjeva. Uz zahladnjenje, krajem tjedna kiša bi mogla prelaziti i u snijeg, prije svega u gorju.

I Izidor Pelajić iz DHMZ-a za HRT najavljuje snijeg početkom travnja.

“Početkom ovog tjedna bit će većinom suho, barem djelomice sunčano i iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a mnogima dugo očekivana kiša dolazi sa zamjetnijom promjenom vremena u srijedu.

U četvrtak će kiša ponegdje biti i obilna, osobito na Jadranu, i u obliku pljuskova s grmljavinom, a promjenjivo s kišom nastavit će se i u prvim danima travnja, kada bi uz pritok hladnijeg zraka, kao za neku prvotravanjsku pošalicu, u gorju moglo pasti i malo snijega.

Valja upozoriti i na često jako, ponegdje i olujno jugo od srijede do petka”, objavio je.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Bicanski/Pixnio

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.