Stižu stravični prizori iz Japana: Avion planuo prilikom slijetanja, rastopio se na pisti

02.01.2024. 12:11:00

U dramatičnom incidentu koji se dogodio u utorak, avion Japan Airlinesa zapalio se prilikom slijetanja na aerodromu Haneda u Tokyju, javljaju svjetske agencije.

Ključne događaje prenosi portal Dnevno:

11.05 Došlo do sudara s avionom Obalne straže?

Kako je izvijestila je japanska Nippon TV, zrakoplov u plamenu možda je sudjelovao u sudaru sa zrakoplovom Obalne straže. Obalna straža je rekla da istražuje ove navode.

Japan Airlines izvijestio je slično rekavši da se avion sudario s nečim što je izgledalo kao zrakoplov japanske obalne straže nakon slijetanja u zračnu luku Haneda.

10.55 Zapaljena i pista

Na snimci na televiziji NHK vidi se kako plamen izlazi iz prozora zrakoplova i ispod njega. Zapaljena je i pista, piše BBC.

10.50 Poznat mogući uzrok

NHK je izvijestio, pozivajući se na vlasti, da se avion možda sudario s drugim zrakoplovom nakon slijetanja u Hanedu.

10.45 Evakuirani putnici

Televizija NHK javlja da je svih 400-injak je evakuirano.

10. 35 Problemi tijekom slijetanja

Nesreća se dogodila tijekom slijetanja, a po prvim izvještajima, avion Japan Airlinesa je zahvaćen požarom. Detalji o uzroku incidenta još nisu potpuno poznati, ali hitne službe su odmah intervenirale kako bi pružile pomoć i osigurale situaciju.

Navodno je došlo do sudara s drugim avionom na pisti. Piše se da je u avionu oko 300 ljudi.

Iako se identifikacija eventualnih ozlijeđenih ili žrtava još uvijek provodi, hitna pomoć i vatrogasne ekipe su brzo reagirale na mjestu nesreće. Japanske vlasti također su pokrenule istragu kako bi utvrdile uzrok požara i sve okolnosti koje su dovele do incidenta.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/X

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.