Stjepan Asić: Ima momenata kad se, kako se ono kaže, čaša prelije, a to je sigurno nedavna izjava saborskog zastupnika Krešimira Beljaka

14.01.2020. 14:54:00

Ima momenata kad se, kako se ono kaže, čaša prelije, a to je sigurno nedavna izjava saborskog zastupnika Krešimira Beljaka.

 

Citat: "Više od 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je napravio s*anja i pokrenuo sve ratove od 1991. do 1999. godine. To su bili fašisti na području bivše Jugoslavije i ostalim zemljama koji su uspjeli pobjeći od UDBA-e"

 

Da Krešimir Beljak nije saborski zastupnik nebi se Vama obratio, jer nije član Vaše stranke, ali je, kako rekoh, saborski zastupnik, pa sigurno u Hrvatskom saboru postoju regule ponašanja, ne samo prilikom zasjedanja Sabora nego opčenito. Opće vrednote koje su uvezane u tkivo jednog društva. I oni koji predstavljaju to društvo u vrhunskoj instituciji, kao što je Hrvatski sabor, od njih se očekuje adekuatno ponašanje.

 

Nažalost to nije slučaj saborskog zastupnika Krešimira Beljaka koji već dugi niz godina vrijeđa građane Republike Hrvatske pozivajući se na tobože pripadnike tako zvane 'ekstremne desnice'. Dok u stvari iza te fiktivne ekstremne desnice krije se stvarna i vidljiva ekstremna ljevica. I izgleda da ta stvarna ekstremna ljevica, oblikovana specifično u saborskom zastupniku Krešimiru Beljaku ima slobodu rada, prostora, da može svako malo prozivat ljude, bez da je ikome odgovorna.

 

A što je najgore za hrvatsku državu, Republiku Hrvatsku, da se ta negativna slika širi i na svjetsku javnost, pa tako često u stranom tisku čitamo upozorenja o nekakvom 'buđenju' hrvatske ekstremne desnice. A ako uzmmemo u obzir da je ta negativna slika o Hrvatskoj prisutna u stranom tisku, u medijima, još od prije, ne treba puno da se ta žerava ponovno raspiri i oživi.

 

Tome smo i sami krivi, što nismo raščistili s našom prošlošću, da uporno puštamo da se negativna slika o nama vani u svijetu i dalje širi, uključujuci i slika o Domovinskom ratu.

Jer, kad  saborskih zastupnik Krešimir Beljak izjavom o „fašistima“, kao pokretačima ratova od 1991 do 1999? on tu svijesno upire prstom i u same temelje hrvatske države, koja je za mnoge, bas za te 'ekstremne ljevičare', postavljena na noge 'fašističkim' metodama.

 

Zato je važno da Sabor Republike Hrvatske prozove gospodina  Krešimira Beljaka i pozove ga na odgovornost, za sijanje mržnje, netrpljivosti, svega onog negativnog u našem društvu. Da se kaže jasno i glasno, da u sadašnjoj Hrvatskoj nema mjesta za mržnju, nesnošljivost, za podjele koje, umjesto da stvaraju koheziju u drustvu, ono ga, izdajnički, razara iznutra!

 

S poštovanjem,

 

 

Stjepan Asić, predsjednik

Australsko-hrvatskog kongresa

Autor: