Što će na ovo reći suci? Zaraženi Đoković sjedio je uz sam teren bez maske. Dan kasnije, ista scena...

09.01.2022. 08:55:00

Najbolji tenisač svijeta u ponedjeljak iznosi argumente za ostanak u Australiji
 
  

Odvjetnici najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je u subotu proveo treći dan u hotelu za imigrante u Melbourneu nakon što mu je poništena viza za ulazak u Australiju, pripremili su sve pojedinosti s kojima će u ponedjeljak na federalnom sudu nastojati osporiti ukidanje vize. Još uvijek se ne zna točno na temelju čega je Đoković dobio medicinsko izuzeće, ali to sigurno nije celijakija, koja se u početku spominjala. Navodno je deveterostruki osvajač Australian Opena po drugi put zaražen korona virusom, a spominje se datum 16. prosinca prošle godine. Baš u vrijeme da se oporavi, zatraži medicinsko izuzeće i dobije priliku napasti 21. Grand Slam titulu, čime bi postao rekorder i odvojio se od Rafaela Nadala i Rogera Federera.

U ponedjeljak će se vrlo vjerojatno sve znati, a do tada Đoković ostaje u opskurnom hotelu s imigrantima, koje su federalne vlasti zadržale po slijetanju u Melbourne. Australske novine pišu da je Đokoviću odbijen zahtjev za vlastitim kuharom kao i mogućnost treniranja, dok je u Park hotelu. U međuvremenu traje prebacivanje odgovornosti među australskim vlastima tko je odgovoran za ovaj skandal.

image
 WILLIAM WEST Afp

Procurili dokumenti

Tennis Australia odbacuje mogućnost da je zavela Đokovića kao i neke druge savjetujući im da zatraže medicinsko izuzeće.

- Uvijek smo bili konzistentni u našoj komunikaciji da je cijepljenje najbolje rješenje, ne samo da bi zaštitili sebe i druge, nego i kao način da bi sigurnim putem stigli u Australiju – piše u priopćenju organizatora Australian Opena.

- Dokumenti koji su procurili, a objavio ih je News Corp, otkrivaju drugačiju priču. U njima se sugerira da će ulazak u zemlju s medicinskim izuzećem biti provjeren od australskog medicinskog panela i taj je dokument distribuiran igračima i igračicama u prosincu. Federalna vlast je pokazala dokumente upućene Tennis Australiji u studenom da prethodna zaraza korona virusom ne mora biti garancija za izuzeće, kao što je to slučaj u većini država.

Craig Tiley, predsjednik Tennis Australije, obećao je da će iznijeti sve detalje oko ove sage, ali da to ne može dok se ne okonča Đokovićev slučaj sa žalbom na federalnom sudu.

- Izabrali smo šutjeti u ovom trenutku, jer slučaj je još aktivan. Nakon toga ćemo biti u mogućnosti reći više – rekao je Tiley u video odgovoru News Corpu. – Puno je upiranja prstom i optuživanja, ali mogu vas uvjeriti da je naš tim napravio nevjerojatno dobar posao i da je napravio sve u skladu s instrukcijama.

Đoković je sredinom prosinca bio u Beogradu, pozitivan test je imao 16. prosinca, a dan ranije je bio na utakmici košarkaša Crvene zvezde u Euroligi. Sjedio je odmah uz teren bez maske. Dan kasnije, također bez maske, bio je na svečanosti kad je u njegovu čast izdana poštanska marka.

Bit će zanimljivo vidjeti što će suci reći kad im se prezentira taj detalj. A vjerojatno hoće.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Davor Burazin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.