ŠTO ĆE ODLUČITI? U tijeku je sastanak Plenkovića s kriznim stožerom u Vladi

13.03.2020. 10:49:00

U Banskim dvorima u tijeku je sastanak premijera Andreja Plenkovića s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s korona virusom, a nakon završetka sastanka izjavu će dati Plenković.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je četiri nova slučaja zaraze korona virusom u Hrvatskoj.

"Od sinoć imamo četiri nova bolesnika, ukupno 31. Dva su u Puli i dva u Zagrebu. Imamo 525 bolesnika koji su u obradi, ti nalazi nisu dovršeni. Jučer je bilo pod nadzorom 5900 ljudi. Razmatramo sve mjere koje su na raspolaganju da smanjimo moguću transmisiju bolesti među populacijom. Pratimo cijelu situaciju i spremni smo reagirati novim mjerama", rekao je Beroš.

Ministar dodaje da će broj oboljelih rasti.

"Broj oboljelih će porasti. To je neizbježno. Epidemija još nije dosegnula vrhunac, ali bude i na to smo spremni. Više od 80 posto bolesnika ima vrlo blagu sliku, neki od njih ni ne znaju da su bolesni. Moramo biti oprezni, moramo smanjiti lokalnu transmisiju i njeno širenje. Možemo imati savršene mjere i testiranje, ali moramo biti odgovorni. Moramo izbjegavati putovanja, javna okupljanja i ponašati se u skladu s preporukama. To znatno utječe na epidemiološku sliku u Hrvatskoj", dodao je.

Izvor: js/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.