STOJI GRAD

25.08.2021. 15:57:00

 
Šetajuću Gradom HEROJA VUKOVAROM ima se puno toga ljepog za vidjeti i pogledati a napose DUNAV koji tiho i njemo plovi zbog teškog bramena koje u sebi nosi i zbog tajni koje nikome ne može otkriti i reći !!!
Iako dubok, hladan i raskošan ON je ljep al tužan i usamljen !!!
Mi ljudi između sebe popričamo, jedni drugima o svojim bolima i tajnama se pojadamo a ON nama svoje boli ne može reći kao ni tužnu ISTINU koju u sebi već godinama nosi !!!
Mnogi naši sinovi i kćeri u vrijeme Domovinskog rata nažalost, u njegovim dubinama su završili !!!
Svake godine tužno al ponosno u Koloni sjećanja Gradom HEROJA koračamo i pred križem na Dunavu se zaustavimo kako bi popratili na tisuće upaljenih lampiona koji se u Dunav spuštaju i kako bi se tom svijetlećem ugođaju "divili" !!!
Međutim, divljenje izostaje a suze naviru i guše jer, svaki taj upaljeni lampion koji u sumrak Dunavom plovi jedan ugašeni život znači !!!
Ti upaljeni lampioni koji u sumrak Dunavom plove namjenjeni su za NAŠE VOLJENE a koje nikada više nećemo vidjeti, zagrliti ni poljubiti jer ih je okrutna agresorska ruka od njihovih obitelji otrgnula a to je bol koja nikad ne prolazi !!!
To je gorka tajna DUNAVA, to je gorka ISTINA uplakanih obitelji i roditelja a koji se još uvijek nadaju kako će svoje voljene pronaći i kako će ih za svog života dostojanstveno sahraniti i kako će jednog dana svoj grob imati gdje će im moći svijeću zapaliti !!!
Dragi moji vukovarci nadam se da će vam se vaše želje pri traženju vaših voljenih uskoro i ostvariti kako bi napokon i vi i oni svoj mir pronašli !!!
Pozdrav od srca svim vukovarcima gdje god bili i neka vas dragi Bog obiljem zdravlja i svojim blagoslovom nagradi !!!
A svi poginuli, umrli i nestali hrvatski branitelji i civili u miru Božjem počivali   
IAKO RANJEN PONOSNO STOJI I ZUBU VREMENA I NEPRIJATELJU PRKOSI !!!
   STOJI GRAD   
 
 
 

Izvor: Ivanka Bušljeta/Foto: ilustracija

Izvorni autor: Ivanka Bušljeta

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.