Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom

26.05.2020. 15:00:00

Poslali su priopćenje da ukidaju zabranu zbog dobre epidemiološke situacije

Stožer civilne zaštite u utorak je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom.

“Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

Izmijenjena i odluka o posebnom radu tržnica

Stožer je donio i izmjenu Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nema novozaraženih

Stožer je objavio i da u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa te da je preminula još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101. “Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244”, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2046, što je 11 novoozdravljenih u protekla sata. Stožer je u priopćenju naveo da je ukupno od koronavirusa preminula 101, što je jedna više nego jučer.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Autor: