Strava u Špičkovini: 'Lovac mi je ubio psa Medu. Rekao mi je da ga sad ide negdje zakopati'

02.03.2021. 14:03:00

Lovac (72) ubio je psa jer je, kako on tvrdi, naganjao srne. Medo se borio za život gotovo 24 sata, ali je uginuo u veterinarskoj ambulanti

Medo koji je imao dvije i pol godine i samo osam kilograma u nedjelju je otišao u redovnu šetnju s vlasnikom. Nažalost, ona je ovaj put za njega bila kobna. 

Naime, vlasnik Zlatko Fotivec (53) šetao je s malim žutim psićem po uskom asfaltiranom putu kroz šumu iz Špičkovine prema Grdencima, piše Ni zagorje malo

Njihovo nedjeljno ranojutarnje druženje ubrzo se pretvorilo u horor.

Vlasnik kaže da od kada ima Medu, njih dvojica idu zajedno u šetnje. On bi trčkarao ispred njega, njušio i uvijek se vratio do njega. 

Toga dana u autu ih je zaobišao lovac (72) i odvezao se prema brdu, a pas i vlasnik su nastavili dalje šetati. 

-  Lovac je stao, vidio sam ga da vadi pušku s kojom je stajao pored auta. Ja sam s Medom normalno išao prema njemu. On je pogledao prema nama, otvorio zadnja vrata, ubacio pušku i krenuo prema prednjim vratima. Mislio sam da odlazi. Medo i ja samo se okrenuli i vraćamo se prema doma. Ja sam bio okrenut leđima, pesek je bio na nekih 20-ak metara od mene, trčkarao je za mnom. Odjednom sam čuo ‘bum’… – rekao je šokirani vlasnik. 

U tom trenutku, kaže, zašuštalo je granje. Nije mu bilo jasno što se dogodilo. 

- Na prvu uopće nisam shvatio. Ja sam doživio totalni šok. Moj Medo leži u lokvi krvi, diše i bespomoćno me gleda – rekao je. 

Lovac se zatim spustio i došao do psa pa ga pred vlasnikovim očima počeo vući po zemlji. On je krenuo vrištati na njega da pusti njegovog psa. 

- Mrtvo hladno mi je odgovorio da će ga staviti u bunker i zakopati. Mog psa!? Tad se samo okrenuo, sjeo u auto i otišao – govori vlasnik. 

Medo je i dalje disao, a vlasnik je odmah nazvao veterinara i policiju. Na svu sreću je, kaže, zapamtio registraciju auta pošto lovca nije poznavao. 

-  Ja tog čovjeka ne znam, sad sam ga prvi puta vidio. Da ja nisam bio iza drveta, mogao je i mene ubiti. Još mi je rekao da ga je ubio jer je vidio dva psa kako naganjaju srnjake. Laže! To je laž! Nikakva dva psa nisu bila tamo. Bili smo samo moj Medo i ja – rekao je. 

Veterinar je pokušao spasiti psa, no uzalud, ozlijede su bile preteške. 

- Imao je teške unutarnje ozljede od sačme koja mu je doslovno raznijela crijeva. Uginuo je u noći na ponedjeljak – rekao je za Ni zagorje malo veterinar, dr. Saša Mohač.

Policija je lovca pronašla. Kako su izvijestili iz PU krapinsko-zagorske, privremeno su mu oduzeli oružje, a protiv njega podnijeli dvije kaznene prijave, za kazneno djelo ‘Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom’ te za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Izvor: 24sata/ Foto: Reuters/PIXSELL, Screenshot/L'Equpie

Izvorni autor: Snježana Flegar, Azra Šarčević/24sata

Autor: