Sukobilo se oko 400 navijača, poljski su napustili RH pod pratnjom policije

04.08.2021. 13:07:00

Glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti kazala je kako su gostujući navijači pod pratnjom policije napustili Republiku Hrvatsku, a daljnja kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Jučer se oko 21.30 u zagrebačkoj Dubravi dogodila se tučnjava gostujućih i domaćih navijača. Policija je promptno reagirala, te je spriječila napade među samim navijačima i na eventualne napade na policijske službenike.

Policija je uporabila sredstva prisile, te se zadržala i na mjestu događaja u Dankovečkoj ulici na području zagrebačke Dubrave.

– Time su se spriječili postojeći sukobi, ali i izbijanje eventualno novih sukoba navijačkih skupina, dodala je Goatti.

Oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri automobila

– Što se tiče ozlijeđenih osoba, takve informacije za sada nemamo, jer je još uvijek kriminalističko istraživanje u tijeku, dodala je.

Što se tiče materijalne štete, oštećeno je pet ugostiteljskih objekata, od toga četiri u Dankovečkoj ulici, te jedan ugostiteljski objekt u ulici Dubrava. Oštećena su i tri automobila, dva modela Golf zagrebačkih registracijskih oznaka, te jedan automobil marke Audi njemačkih registracijskih oznaka.

Glasnogovornica je kazala kako je policija reagirala na vrijeme i da je spriječila veći sukob, te je situaciju stavila pod kontrolu.

U sukobu je sudjelovalo oko 400 navijača, a u većem broju su bili domaći navijači, njih tristotinjak. Gostujućih navijača je bilo stotinjak.

Prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije, Dinamo igra danas u 20 sati na Maksimirskom stadionu.

Goatti je kazala da je policija spremna, te da vjeruje kako će današnja utakmica proći u najboljem redu, piše HRT.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: narod.hr/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.