Suludo! Kod Lipika je krao vijke s pruge i ugrozio živote ljudi

21.02.2022. 13:12:00

POTREBNA STROŽA KONTROLA

Inače, unatoč opasnosti dovođenja u opasnost putnika u vlaku, ovakve krađe često se događaju na raznim pružnim dionicama, a ukradeni vijci i drugi materijalni vezani uz željeznicu se prodaju

Vjerojatno, kao i u ranijim slučajevima, zbog prodaje osobama ili tvrtkama koje se bave otkupom sekundarnih sirovina, nepoznati lopov ili više njih su sa željezničke pruge kod Lipika demontirali i ukrali preko 170 vijaka, ugrozivši time sigurnost putnika.

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su priopćili da je u razdoblju od 1. do 8. veljače s pruge na dionici između stajališta Dobrovac i Kukunjevac ukradeno preko 170 komada vijaka.

Ističu da tragaju za lopovom ili više njih te protiv njih slijedi kaznena prijava.

Inače, unatoč opasnosti dovođenja u opasnost putnika u vlaku, ovakve krađe često se događaju na raznim pružnim dionicama, a ukradeni vijci i drugi materijalni vezani uz željeznicu prodaju se onima koji se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Pošto se vrlo rijetko uđe u trag i stane na kraj takvih krađama koje se uglavnom odvijaju pod okriljem noći, a koje ugrožavaju njihove i živote ostalih putnika, željezničari učestalo propituju zašto se ne pooštri kontrola nad otkupljivačima sirovina, koji bez ikakvih pitanja (i posljedica) otkupljuju vijke s pruge, metalne šahte s prometnica, bakrene oluke s kuća, tračnice i slično.

Izvor: 24sata/Foto:compas.com.hr

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.