SUMNJA SE NA OMIKRON! U Hrvatsku se vratile dvije osobe iz Južnoafričke Republike, pozitivne su na koronu

13.12.2021. 16:54:00

NIJE DOBRO

Dvije osobe koje su se u Hrvtasku vratile iz Južnoafričke Republike pozitivne su na koronavirus, a Jutarnji piše da se sumnja na omikron varijantu.

Voditelj Službe za epidemiologiju (HZJZ), Bernard Kaić, rekao je kako još uvijek nema potvrde te da će se uskoro znati detalji.

“Epidemiološki su obrađeni”, rekao je Kaić.

Ako se potvrde ta dva slučaja, to bi značilo ukupno pet detektiranih zaraženih osoba novom mutiranom varijantom koronavirusa. Naime, dosad je HZJZ potvrdio tri slučaja, a svi su oni bili vezani za jedno poslovno okupljanje otprije dva tjedna na kojem su boravili i strani državljani.

Tko je bio nulti pacijent, epidemiolozi nisu uspjeli ustanoviti jer ne znaju epidemiološku anamnezu stranih sudionika. Što se naših pozitivnih državljana tiče, dvojica nisu napuštala zemlju u suspektnom razdoblju, a treći je putovao.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.