Sunce, kiša i grmljavina - što nas očekuje danas?

30.07.2023. 11:35:00

Današnja vremenska prognoza donosi raznolike meteorološke uvjete diljem zemlje. Većina područja će uživati u djelomično sunčanom vremenu, no lokalno će biti prisutni i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na sreću, Dalmacija će većinom ostati suha, dok će sjeverni dijelovi zemlje imati manju vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, donosi DHMZ.

Vjetar će uglavnom biti slab, ponegdje će doseći umjerenu jačinu, te će uglavnom puhati s južne i jugozapadne strane na Jadranu. Na sjevernom dijelu obale moguće je i nešto jakiji vjetar - bura. U Dalmaciji će navečer zapuhati sjeverozapadni vjetar.

Najviše dnevne temperature će se kretati u ugodnom rasponu od 23 do 29 °C u unutrašnjosti, dok će na obali i otocima temperature biti nešto toplije, između 28 i 33 °C.

Vremenska prognoza za sutra

U unutrašnjosti Hrvatske očekuje se pretežno sunčano vrijeme, ali će povremeno biti više oblaka. Ujutro se može pojaviti magla na nekim područjima. Tijekom noći i ujutro, lokalno na kopnu moguća je pojava malo kiše. Popodne se očekuju izolirani kratkotrajni pljuskovi, uglavnom u gorju. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na istoku zemlje puhati sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu se u noći i ujutro očekuje umjerena bura, koja će podno Velebita imati jake udare. Popodne će vjetar promijeniti smjer te će puhati sjeverozapadni vjetar u sjevernom dijelu Jadrana i jugozapadni vjetar u Dalmaciji.

Temperature zraka bit će ugodne. Najniže temperature zraka kretat će se od 14 do 18 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije s najnižim temperaturama od 20 do 24 °C. Najviše dnevne temperature bit će između 25 i 29 °C na kopnu, dok će na obali i otocima biti toplije s najvišim temperaturama između 29 i 33 °C.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.