Sve je bio lažnjak! Otkrivamo zbog čega je bio zatvoren promet na Bregani i što je zapravo ''bomba''

27.12.2019. 12:50:00

Na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu ipak nije pronađena bomba već muzička oprema za uštimavanje instrumenata. Detalje iz autobusa eksluzivno za DNEVNIK.hr ispričao je jedan od putnika iz spornog autobusa.

Zbog policijskog postupanja bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje u oba smjera. Na slovenskoj strani granice senzori su otrkili predmet za koji su sumnjali da je bomba. Naprava je otkrivena u kovčegu muškarca ruske nacionalnosti.

Kako doznaje DNEVNIK.hr iz dobro upućenih izvora, u autobusu ipak nije bila bomba nego muzička oprema za uštimavanje klavira.

Jedan od putnika iz autobusa za DNEVNIK.hr ispričao je ranije da nije bilo panike i da su svi putnici strpljivo čekali nastavak putovanja. Autobus tvrtke Flixbus krenuo je iz Zagreba za Torino, a zaustavljeni su na slovenskoj granici, prijelazu Obrežje. 

''Na ulasku u Sloveniju svi smo izašli iz autobusa, pregledavali su nas, a kroz rengen smo prošli čak tri puta'', ispričao je putnik. Priveden je muškarac u tridesetim godinama koji je bio u pratnji djevojke, a pušten je nakon što je potvrđeno da je riječ o lažnoj uzbuni. 

Prema EU uredbi zemlja izlaza radi graničnu kontrolu, a zemlja ulaza temeljiti pregled.

Na terenu su bile interventne ekipe i pirtotehničari koji su utvrdili da je sve bio lažnjak.

Automobili se se preusmjeravali na granični prijelaz Slovenska vas i Rigonce, a autobusi na prijelaz Rigonce, a oko 11:30 granica je otvorena.

Svi putnici su nastavili put oko 12 sati.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.