Tabak o nabavi Bradleyja: Odlučili smo se na najekonomičniju verziju

27.01.2022. 09:40:00

Vojni analitičar s portala Obris.hr Igor Tabak u Novom danu analizirao je nabavu Bradleyja.

“Dobili smo američka oklopna vozila s paketom dodatne opreme – nešto protuoklopnog naoružanja, nešto logističke opreme. To je paket koji je već godinama na stolu.”

“Odlučili smo se za 62 vozila, a pitanje je dogovora koliko će biti za operativnu upotrebu, a koliko za rezervne dijelove i obranu. Bilo je govora da će biti modernizacija tih vozila na neku daljnu verziju, od toga nema ništa. Odlučili smo se na najekonomičniju verziju koja nam još uvijek ispunjava NATO ciljeve”, rekao je Igor Tabak.

Kaže da stvari treba uzeti sa zrnom soli – da će biti moderniji tvrdio je aktualni ministar. “Tek u desetgodišnjoj perspektivi se spominjala modernizacija. Išlo se na to da se zadovolje NATO uvjeti i da se pri tome potroši najmanje novca”, naveo je vojni analitičar.

Izvor : N1

Podsjetimo, premijer je jučer izvijestio da su postignuti dogovori s američkom stranom oko Bradleyja. Danas je na Vladi donošenje odluke o nabavi borbenih vozila pješaštva Bradley, što pratimo OVDJE.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.