Temperatura veća od 37,2? Nema više unutra! Vraćat će ljude kući – s posebnom uputom…

23.10.2020. 20:51:00

Zbog sve češćih obolijevanja saborskih zastupnika, od ponedjeljka će se na ulazu u Sabor mjeriti temperatura beskontaktnim toplomjerom, a oni koji budu imali više od 37,2 Celzijevih stupnjeva bit će poslani kući s preporukom da se jave svom liječniku

Svim osobama koje će od ponedjeljka, 26. listopada, ulaziti u zgradu Hrvatskoga sabora, mjerit će se tjelesna temperatura, doznaje se u petak iz Tajništva Sabora. Tjelesnu temperaturu mjerit će djelatnici saborske Straže beskontaktnim toplomjerom. U slučaju da osoba bude imala temperaturu višu od 37,2 stupnjeva Celzija, mjerenje će ponoviti. Ako i nakon toga temperatura bude viša od 37,2 °C, osoba neće moći ući u Hrvatski sabor, već će biti upućena kući te će se trebati javiti liječniku obiteljske medicine, poručeno je iz Tajništva Sabora.

Na tu mjeru Hrvatski sabor se odlučio zbog postojeće, pogoršane epidemiološke situacije zbog koronavirusa, a vodeći računa o zdravstvenoj sigurnosti i zaštiti. Koronavirusom je bio zaražen predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji se oporavio i vratio redovitim obvezama, HDZ-ov zastupnik Josip Đakić koji se još oporavlja, prošli tjedan zaraza je potvrđena i SDP-ovu Franku Vidoviću zbog čega su u samoizolaciji završila trojica zastupnika i četiri službenice. Hina

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.