Temperature danas idu do 37, a sutra vrhunac toplinskog vala: Ugodnije vrijeme tek u subotu

23.06.2021. 14:50:00

Narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, na snazi je za osječku, riječku, zagrebačku, karlovačku i kninsku regiju zbog visokih temperatura

Približavamo se vrhuncu toplinskog vala. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u srijedu su na snazi žuti i narančasti meteoalarmi za cijelu Hrvatsku. 

Narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, na snazi je za osječku, riječku, zagrebačku, karlovačku i kninsku regiju zbog visokih temperatura. Za zagrebačku i osječku regiju vrlo opasno vrijeme predviđa se za sutra. 

Kako javlja DHMZ, temperature će danas ići do čak 37 stupnjeva. Bit će sunčano i vruće, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab jugozapadni.

U četvrtak temperature na kopnu idu i do 38 stupnjeva, a u petak i subotu u unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina.

Nešto niže i ugodnije temperature očekuju se u subotu.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Tina Ozmec Ban/Foto: Canva/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.