Thompson se vraća na scenu: Dugopolje spremno za spektakularni koncert s legendarnim mačem

16.08.2024. 08:11:00

Istinski obožavatelji Marka Perkovića Thompsona imaju mnogo razloga za uzbuđenje u nadolazećim danima. Nakon što su neki propustili priliku u Imotskom, Dugopolje nudi novu šansu da uživo čuju njegove najveće hitove, uključujući "Bojna Čavoglave", "Anice Kninska Kraljice", "Kletva kralja Zvonimira", "Dan dolazi", "Pukni puško", "Stari se", "Moj dida i ja", kao i najnoviji singl "Ako ne znaš šta je bilo".

Thompson je nedavno na društvenim mrežama objavio vijest koja je oduševila njegove fanove: “Dragi prijatelji, nastavlja se gradnja produkcije za veliki spektakl 16. kolovoza 2024. u Dugopolju. Ekskluzivno najavljujemo, Thompson vraća legendarni mač na binu i u scenografiju, mač koji je prošao cijeli svijet na turneji ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’. Radujemo se susretu, druženju i ”dolasku Hrvata.” Glazbenik je uz ovu najavu podijelio i video kadrove impozantnog stadiona, što je dodatno podgrijalo atmosferu.

“Mi smo spremni, a vi?” upitao je Thompson svojih 250.000 pratitelja na Facebooku, na što su mu odmah uzvratili: "Za domovinu uvijek spreman", "Za dom i domovinu spremna", "Stižemo", "Jedva čekamo koncert", samo su neki od komentara koji su preplavili objavu.

Posebnu simboliku nosi Thompsonov mač, poznat kao "Benediktov križ". Ovaj mač je kršćanski simbol zaštite, jer se vjeruje da je Sveti Benedikt njime blagoslivljao i odgonio zlo i tamu. Na maču su urezana četiri velika slova CSPB, što predstavlja kraticu za latinske riječi "Crux Sancti Patri Benedict", odnosno "Križ Svetog Oca Benedikta".

Podsjetimo, Thompson je nedavno održao svoj prvi samostalni koncert u Imotskom nakon dvogodišnje pauze, a za njegov povratak najzaslužniji je njegov sin, Ante Mihael. "Njegov sin Ante je moj kum, mi smo to pomalo, ali Ante je tu bio presudan. On ga je nagovarao, razgalio mu je srce i Marko je to prihvatio. On će biti svakim danom bolje i ja se nadam kraju ove agonije koju on ima", izjavio je Mate Bulić.

Dražen Zečić je također izrazio zadovoljstvo zbog Markovog povratka: "Drago mi je zbog Marka, da se vraća svojim koncertima i da će raditi sa svojim bendom i to je ono što je bilo bitno. On je pokrenuo ovu euforiju i mi znamo da je to tako."

Izvor: Dnevno.hr

Izvor: Dnevno.hr/Foto:arhiva PDN

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.