Tko bi rekao Stručnjakinja otkrila: Ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu je velika pogreška

10.02.2021. 18:53:00

Iako se ove pogreške mogu činiti bezazlene, svaka utječe na rad uređaja i dugoročno može dovesti do tehničkih problema...

Stručnjakinja za perilice posuđa Ashley Iredale otkrila je šest najčešćih greški koje ljudi rade sa svojim perilicama suđa. Iako se ove pogreške mogu činiti bezazlene, svaka utječe na rad uređaja i dugoročno može dovesti do tehničkih problema, kako pišee Daily Mail. 

Ispiranje suđa prije nego što ih stavite u perilicu 

Prije stavljanja u perilicu posuđa, mnogi ispiru posuđe kako bi uklonili ostatke hrane, ali Ashley kaže da to nije potrebno.

  • Ne samo da prethodno ispiranje potiskuje vašu potrošnju vode prema gore, već zapravo može navesti vašu perilicu posuđa da pomisli da su vaši tanjuri čišći nego što jesu. Perilice posuđa koriste ono što se naziva senzorom zamućenja za mjerenje razine prljavštine u prvom ciklusu ispiranja, tako da će potrošiti manje energije i stvari bi zapravo mogle postati prljavije ako ih isperete prije - objasnila je. 
  • Držite vrata zatvorena kad ne koriste perilicu

    Držanje vrata zatvoreno kad se perilica posuđa ne koristi također može uzrokovati rast plijesni i bakterija. Također može oštetiti unutarnje brtve, jer guma nakon upotrebe neće imati priliku pravilno se osušiti. Iz tih je razloga najbolje ostaviti vrata širom otvorena nakon što se posuđe izvadi kako bi se voda osušila.

    Slaganje pribora za jelo na pogrešan način

    Stavljanje pribora prema gore ili prema dolje nije velika razlika, ali najbolje ih je postaviti prema dolje iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga. Stavljanje pribora za jelo prema dolje će spriječiti više ozljeda, ali i olakšati vađenje.

    Nečišćenje filtera

  • Mnogi izbjegavaju čišćenja filtera u perilici suđa, iako stručnjaci to preporučuju barem jednom mjesečno. Ovo je važno kako bi perilica za suđe pravilno radila, ali i kako bi se smanjila vjerojatno taloženja prljavštine na posuđu.

    Pranje predmeta koji ne smiju u perilicu suđa

    Određeni predmeti ne smiju se stavljati u perilicu posuđa jer to može naštetiti njima i uređaju.

    - Vaša perilica posuđa prilično je okruženje s puno vode, topline i visoke lužnatosti, a može nanijeti veliku štetu predmetima koji nisu namijenjani za pranje u perilici posuđa - rekla je Ashley.

    Nepunjenje do kraja ili preopterećenje

    Stručnjaci također ne preporučuju preopterećenje perilice posuđa ili ostavljanje perilice prazne. Prije upotrebe uređaja, najbolje je pričekati dok se perilica posuđa ne popuni kako biste postigli maksimalnu učinkovitost i uštedjeli novac na računu za vodu. Dok će izbjegavanje preopterećenja osigurati da perilica temeljito očisti svaku površinu i ukloni sve tragove hrane.

Izvor: e-međimurje

Izvorni autor: agencija Vlm

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.