Tko danas za socijalizmom tuguje, taj ili ne zna o čemu priča ili je naivan u nostalgiji!

26.03.2020. 10:12:00

(Nakon katarze bit će na nama odluka što želimo - sloboda ili svjetski socijalizam s elementima "social credits" koji su danas već u funkciji Kine.)

 

Gledamo Corona Virus kao okidač ekonomskog kolapsa koji nije bio za izbjegnuti.

Nakon ekonomske krize 2008 godine nije došlo do čišćenja tržišta ne-efikasnih poduzeća nego se po socijalističkim principima država uplitala u ekonomiju i pumpala porezni novac efikasnih poduzeća uz dodatno zaduživanje u ne-efikasna poduzeća iz razloga kupovanja socijalnog mira (Brodogradnja i slični). Umjesto da pumpaju porezni novac u razvoj nove tehnologije, infrastrukturu, zdravstvo, školstvo itd. Funkcioneri su po principima Marxa i Kardelja pokušali spašavati ono što se ne može spasiti. Svima je poznato da je socijalizam pobio u zadnjem stoljeću na osnovu zadanih kvota više od 110 milijuna svoga stanovništva. Što nisu pobili rastjerali su sa svog ognjišta tako da postanu amorfna masa bez korijena koja pluta i vegetira.

 

Pričam iz osobnog iskustva jer su moji roditelji rastjerani iz Like sa svog ognjišta tako da sam tek ja kao druga generacija u iseljeništvu definirala dugoročni cilj - čovjek bez cilja nema smisao u životu i pluta kao...amorfna masa s kojom se lako upravlja. I ne zaboravimo treći učinak socijalizma - preodgajanje u novog "naprednog" čovjeka. u novije doba definiranog "jugozomboida" koji se cijeli život držao parola velikog vođe i njegovih komesara: "snađi se druže" ili "Ako ne može drugačije, onda može i pošteno" .

 

. U slučaju da nije naivan i zna o čemu priča onda je danas kriminalac a u zadnjem stoljeću bi bio jedan od masovnih ubojica koji su se željeli dokazivati svojim nadležnim funkcionerima. Što može svaki za početak učiniti u ovom teškom ekonomskom vremenu s tektonskim promjenama? Za sve one koji su u moči poduprite malo poduzetništvo tako da kupite potrebnu robu upravo kod njih direktno. Oni su ti koji uplaćuju u državni proračun. Kupujte prehranu po mogućnosti direktno kod seljaka kojega su uništile razne kvote i direktive sa strane komesara Europske Unije i domaćih aparatčika. Iskoristimo "Stand By" svjetske logistike da podignemo domaću proizvodnju jer naša plodna zemlja vapi za obradom, ali bez Monsantovih sjemena.

 

Na žalost su veliki lanci unutar Hrvatske također sisavci raznih subvencija, oproštaja dugova i poreza u raznim oblicima, kao npr Linićev selektivni oprost dugova svojim drugovima. Taj problem bi trebalo riješiti Pravosuđe koje mi defacto nemamo u onom obliku koje donosi rezultate.

 

Kao zadnje bi naveo porez od 25% što je "NO GO" za svaku državu a kamoli za državu čija je ključna ekonomija turizam. Znam, sve te današnje vijesti svuče mračno ali tijekom svake katarze dolazi do čišćenja sustava i sve krene nabolje ako budemo pametni ali i uporni u našim zahtjevima prema vladajućim strukturama - ne smijemo šutjeti. Rezultat naše šutnje može samo biti da u ovakvim teškim ekonomskim i zdravstvenim vremenima dobijemo 3500 novih službenih auta za naše drugove funkcionere umjesto potrebne Respiratore. Nakon katarze bit će na nama odluka što želimo - sloboda ili svjetski socijalizam s elementima "social credits" koji su danas već u funkciji Kine.

Izvor: Robert Spehar/FB/Foto: Facebook

Izvorni autor: Pripremio: Ivan Remeta Johnny/PDN

Autor: