Tko je uhićeni Josip Šarić? ‘Vječni gradonačenik‘ Šeksa je častio krvavicama i buncekom, a u Sabor ušao kao zamjena

23.09.2024. 09:15:00

"Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, izjavljujem da dajem ostavku na zastupničku dužnost", šturo je poručio HDZ-ov zastupnik Josip Šarić, prije nekoliko dana, a u ranojutarnjoj akciji USKOK-a u ponedjeljak ujutro je uhićen. 

O Šariću i njegom trošenju javnog novca za privatne potrebe pisao je u više navrata novinar Drago Hedl, a čini se da su istražitelji u međuvremenu prikupili i konkretne dokaze da je Šarić nezakonito trošio gradski novac.

- Ostavku je dao zbog zdravstvenih razloga, koliko mi je poznato - rekao je Jutarnjem listu jedan od Šarićevih kolega iz HDZ-ova Kluba zastupnika. 

Tko je uhićeni Josip Šarić? 


Na web stranici Hrvatskog sabora istaknuto je kako je rođen 1. lipnja 1968. u Otoku. Završio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu gdje je postao diplomirani inženjer prometa. Započeo svoj saborski mandat 16. svibnja 2024. kao zamjenik Marina Piletića. Za svoje vrijeme u Saboru bio je potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu.

Šarić je gradonačelnik Otoka još od 1993. godine, a aktualni, osmi, gradonačelnički mandat zaradio je na lokalnim izborima 2021. uvjerljivom pobjedom u prvom krugu kada je njegovo ime zaokružilo čak 60 posto birača.

Unatoč tome što je više od 30 godina gradonačelnik i što je saborski zastupnik bio i u prošlom mandatu, u fokus šire javnosti gradonačelnik Otoka došao je zahvaljujući tekstovima već spomenutog kolege Hedla koji je pozorno pratio njegove navike.

 

Krvavice i buncek 

Tako je, primjerice, lani u prosincu otkrio kako je svom prijatelju i stranačkom kolegi Vladimir Šeksu službenom karticom platio ručak u jednom zagrebačkom restoranu. Kolega je pedantno zabilježio da su Šeks i Šarić ručali krvavice i buncek uz što su popili po jednu mineralnu i negaziranu vodu te tri boce vina, što ih je stajalo 129 eura i 60 centi.

Nakon što je izbila frka, Šarić je dan kasnije objavio kako je iznos tog ručka uplatio na račun proračuna Grada Otoka.

Ovog je srpnja Hedl donio i skoro pa grotesknu priču o tome kako je gradonačelnik Otoka 19. srpnja organizirao svečano obilježavanje oluje - ali ne one "Oluje", već nevremena koje je godinu prije pogodilo Otok - s tamburašima i 200 uzvanika. Svečana godišnjica nevremena (!?) završila je u stilu - fizičkim obračunom zaposlenika lokalne komunalne tvrtke.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: Jutarnji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.