TOMAŠEVIĆEV VIJEĆNIK MATULA OMASTIO BRKE: Dobiveni stan od Zagreba od 250 kvadrata prodao za velike novce

21.05.2021. 20:49:00

VILIM MATULA OD GRADA DOBIO STAN OD 250 KVADRATA U NAJSTROŽEM CENTRU, PA GA ZA VELIKE NOVCE PRODAO – TAJKUNU LUKI RAJIĆU!

Kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro danas je predstavio dokumente kojima dokazuje da se je jedan od najbližih suradnika Tomislava Tomaševića, Vilim Matula, glumac inače puno poznatiji po aktivizmu nego po ulogama, okoristio gradskim stanom kojeg mu je kao glumcu dodijelio Grad Zagreb. Ustvrdio je da je stan dobio po izuzetno povoljnim uvjetima te ga znatno skuplje prodao. Škoro je već na tiskovnoj konferenciji u srijedu kazao kako Tomaševićevi suradnici “žive u gradskim stanovima”.

– Imamo snagu argumenata. Ja govorim točno. Ponio sam danas jedan papir. 1989. vaš suradnik Vili Matula dobio je stan na korištenje u Bakačevoj.”

Podsjetimo, to je ulica koja spaja Trg Bana Jelačića s Kaptolom. Kasnije je povoljno, kad je Tuđman omogućio svima otkup stanova, otkupio taj stan kojeg je tek godinu dana ranije dobio od Grada Zagreba.

“Taj stan je vrijedio puno novaca, kupio ga je po cijeni od oko deset tisuća maraka u to vrijeme, a onda ga je prodao poznatom poduzetniku za pet tisuća eura po kvadratu. To je puno novaca. Vaš bliski suradnik se okoristio, a ima ih još, sutra ću kazati više na press konferenciji – rekao je Škoro.

Tomašević mu je rekao kako su “osamdesetih godina dobili su stanoveIvo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Ena Begović…”

“Ma dajte dokaze, inače je ovo kleveta. Implicirate da nas je Bandić financirao, a mi smo bili oporba, vi ste se kandidirali kad je Bandić umro”, rekao je Tomašević (Grad je inače Zelenu akciju financijski pomagao do prošle godine!)

Matula je kasnije prokomentirao kako je tada bilo “normalno” da glumci dobivaju besplatne stanove od grada, iako je prilično jasno tko je tada mogao dobiti veliki stan u centru, u pravilu su takve stanove dobivali samo oni koji su surađivali sa službama. Stan je kupio tajkun Luka Rajić, koji je u tom izuzetno raskošnom stanu živio sa suprugom Bornom kojoj je stan i pripao po razvodu.

Prema navodima medija, stan Borne Rajić u Bakačevoj ima 250 kvadrata. Ukoliko su točne tvrdnje da ga je tajkun Rajić platio 5.000 eura po kvadratu, to bi značilo da je aktivist i borac za javni interes od Grada dobio – debelo preko milijun eura!  Pa i mi bismo žalili za socijalizmom i Jugoslavijom da smo dobili besplatno gradsku imovinu vrijednu 1,25 milijuna eura! Tko kaže da se nije isplatilo biti umjetnik, i to režimski? Hoće li se opet takvi stanovi dijeliti podobnim umjetnicima i performerima postane li Tomašević gradonačelnik a Matula njegov “ministar kulture”?

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.